Костянтин Грубич пригадав зворушливу історію спілкування з Ліною Костенко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Костянтин Грубич розповів про спілкування з Ліною Костенко

"З цією думкою живу, і вона дає мені крила. Лінині крила", — Костянтин Грубич про зустріч з Ліною Костенко.

Поделиться:

В ефірі ранкового проєкту "Сніданок з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", Костянтин Грубич пригостив колег Руслана Сенічкіна і Людмилу Барбір домашнім хлібом та процитував Ліну Костенко, яка в цей день відзначає день народження:

"Все менше рук, що вміють сіять хліб. Все більше рук, що тягнуть все у пельку".

У себе в соцмережах ведучий пригадав зворушливу історію спілкування з видатною літераторкою: 

"Досвід спілкування з Ліною Василівною у мене був телефонний, у 1995 році. Я марно умовляв класикиню прийти до студії нашого проєкту «Вибрики» і поспілкуватися зі школярами. Ідея такої зустрічі їй заходила, вона проводила зі мною годинні бесіди телефоном, але на токшоу врешті не прийшла. Натомість у моїй памʼяті досі бринить той її голос вже майже 30 років тому, сенси її думок, головна з яких — з молоддю треба розмовляти відверто й українською мовою.

Наступна моя заочна «зустріч» з Костенко сталася вже пізніше, у 2015-му. Через свого товариша, який «у близькому колі» сьогоднішньої іменинниці, передав Ліні Василівні у подарунок свою книжку «Смачна країна». І це спричинило маленьке диво, бо змусило Костенко, яка не дуже любить куховарити (так мені говорили), дістати з антресолей моцний баняк і наварити кандьру «за рецептом Грубича. З цією думкою живу, і вона дає мені крила. Лінині крила. Многая літа їй у вільній Україні!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костянтин Грубич на польовій кухні в Ірпені поділився рецептом давньої української страви (відео)

Новости по теме