"Ми стоїмо і дивимося в очі своєму ворогу", — Ольга Харлан про скандал на Чемпіонаті світу з фехтування та участь росіян у міжнародних змаганнях

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
 Ольга Харлан розповіла про дискваліфікацію з Чемпіонату світу з фехтування (відео)

Українська чемпіонка Ольга Харлан завітала у "Сніданок з 1+1" і розповіла про ситуацію з дискваліфікацією на Чемпіонаті

Поделиться:

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували з Чемпіонату світу з фехтування, що проходить у Мілані, через те, що вона не потиснула руку росіянці Анні Смірновій. Рішення було змінено, федерація змінила протокол — замість традиційного рукостискання може бути дистанційне вітання. У “Сніданку з 1+1”, що в ефірі по буднях з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, спортсменка прокоментувала цю ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Харлан у «Сніданку з 1+1» прокоментувала свою дискваліфікацію на Чемпіонаті світу та подальшу кар‘єру 

Про змагання та реакцію суспільства

Ольга розповідає, що вона зробила звичний фехтувальний жест, коли опоненти “стукаються” рапірами. Росіянка спеціально удала, що це було для неї несподіванкою. 
На Ольгу посипався шквал критики, переважно від самих росіян. Побажання смерті, називання української чемпіонки росіянкою — такі коментарі отримує фехтувальниця. Про негативну реакцію деяких членів світової спільноти Ольга говорить так:

“Люди не розуміють що таке війна, вони цього не відчувають”.

Про скасування заборони для українських спортсменів виступати на одному майданчику поряд з росіянами та білорусами під нейтральним прапором 

“Я з самого початку казала, що я б за те що бойкот був би активним, тому що ми повинні боротися.  Наприклад, наші бійці ЗСУ, які борються з ворогом — це наш фронт, і я вважаю, що ми повинні це робити й перемагати їх, звісно. Я можу сказати, що ми можемо і програти, але ми стоїмо і дивимося в очі своєму ворогу, і показуємо, що ми також боремося і на цьому полі”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми мусимо прикласти максимум зусиль, аби російських і білоруських атлетів не допустили», — Ярослава Магучіх, українська легкоатлетка

Про ймовірність участі росіяни в Олімпіаді

“Звісно, не допустити їх взагалі навіть під нейтральним прапором, так. Але я вважаю, що, якщо вони вже хочуть їх допустити під нейтральним, ця нейтральність повинна бути глибше. Ви повинні перевіряти чи вони повинні це публічно сказати, чи підписати декларації, тому що до цього вони були проти декларації, щоб вони підписували, тому що  це погано буде для них в їхній країні, але ви бачите що вони не нейтральні, ви бачите що якась інформація випливає”.

Нагадуємо, що опонентка Ольги попри свою “нейтральну” позицію публічно підтримала свого брата, який служить у російській армії.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:

Instagram
Facebook 

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новости по теме