Михайло Подоляк в ефірі “Сніданку з 1+1” прокоментував загрозу теракту на Запорізькій АЕС

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Михайло Подоляк прокоментував загрозу теракту на Запорізькій АЕС (відео) - 1+1
Фото: @podolyak_mykhailo

Радник Офісу президента Михайло Подоляк розказав про заколот пригожина, чутки про наступ ПВК Вагнер з Білорусі та загрозу теракту на ЗАЕС.

Поделиться:

Щодня з 7:00 до 11:00 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 липня змінюється порядок продажу препаратів в рамках програми "Доступні ліки": як отримати безоплатні ліки

Сьогодні гостем “Сніданку з 1+1” став радник Офісу президента Михайло Подоляк. В ефірі ранкового шоу обговорили заколот пригожина, чутки про наступ ПВК Вагнер з Білорусі та загрозу теракту на ЗАЕС.

Михайло Подоляк прокоментував інформацію російських ЗМІ про арешт головнокомандувача ПКС, заступника командувача російського угруповання в Україні сергія суровікіна після невдалого заколоту ватажка ПВК "Вагнер" пригожина.

“Це гарно, але російські ЗМІ не є інсайдерами. Давайте відверто, багато генералів того чи іншого рівня знали про заколот. Ви ж розумієте, що це не можна було зробити, якби тільки знав пригожин”.

Як зазначив Михайло Подоляк, заколот продемонстрував втрату впливовості путіна.

Вже йде суттєва боротьба між представниками різних кланів. Вони розуміють, війна закінчиться, влада буде слабкою і вже починається перерозподіл цієї влади, післяпутінської влади. Є багато ображених. Тому що дійсно все йде по плану, але тільки цей план називається руйнація росії. І будуть шукати винних, наприклад, серед генералів, а генерали ці не мають впливу. Весь цей, скажімо, заколот, на мій погляд, готувався не стільки пригожиним. Зрозуміло, що ця людина специфічна і вона має там певну медійну впізнаваність, але немає, безумовно, таланту  стратега чи тактика, оперативного тактичного модератора процесу захоплення влади і повалення влади в такій країні, як російська федерація. Там, безумовно, брали участь відповідні офіцери, які до кінця, мені здається, все ж таки все це не довели, але позначили, що це буде продовжуватися”.

В ефірі “Сніданку з 1+1” радник Офісу президента спростував чергові чутки про загрозу наступу вагнерівців в Білорусі. Михайло Подоляк вважає, що ПВК "Вагнер" фактично зникла і, на його думку, терористичну організацію поділять на 4 частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 100 тисяч гривень: в Україні остаточно затвердили доплати військовим та збільшення відпусток

“Одна залишиться на контракті в міноборони рф та буде воювати в Україні. Окрема частина - це колишні "зеки", яких теж заберуть на контракт у Міноборони. Ще частина підпише контракти з росгвардією та буде полювати на внутрішньому, вже російському ринку, на певних опонентів системи. Третя складова - повернеться до Африки, бо це основні їхні бізнес-активи. До речі, ймовірно і пригожин працюватиме на африканському напрямку. Хоча я дивлюсь, що він продовжує робити заяви. Це дивна людина, він зайшов дуже далеко - 183 кілометри до москви, після цього впав на коліна, а зараз знову ж продовжує казати, що він там щось буде робити. Ну, це вже така клоунада. Четверта частина залишиться тренувати білоруський спецназ”, - сказав Подоляк.

Також в ефірі “Сніданку з 1+1” обговорили загрозу теракту на Запорізькій АЕС. Михайло Подоляк зазначив - ризики є.

“Безумовно, ми бачимо ризики. Безумовно, про це треба говорити.Тому що це має впливати на наших партнерів, щоб не було такої "ніякої реакції" - як це було на підрив дамби. Росія має схильність до терористичного ведення війни. Вони мінують певні об'єкти, руйнують всю інфраструктуру на окупованих територіях для того, щоб запобігти просуванню наших ЗСУ, вони атакують крилатими ракетами, щоб психологічний тиск був”, - сказав Михайло Подоляк.

Радник Офісу президента підкреслив, що з західними партнерами треба про це говорити, щоб вони шукали способи якось повпливати на цю ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими будуть тарифи на газ в Україні з 1 липня

“Треба працювати по блокаді Росатому, треба працювати над формуванням саміту, який мав би ще раз окреслити наслідки особисто для росії, якщо вона буде використовувати тактичну ядерну зброю чи, наприклад, підрив ЗАЕС. Це дуже важливо для зовнішнього ринку”.

Ранок зі «Сніданком з 1+1» – це невичерпне джерело знань, свіжих актуальних новин та подій, що налаштовує на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 11:00 на телеканалі “1+1 Україна”, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новости по теме