На що потрібно звертати увагу при виборі зефіру: поради Костянтина Грубича

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Костянтин Грубич в ефірі "Сніданку з 1+1" розповідає, яким повинен бути якісний зефір.

Поделиться:

За стандартним рецептом зефір повинен складатися з яблучно - ягідної сировини, цукру, патоки і агар - агару. Низка виробників замінюють загущувач на желатин або пектин, але саме агар-агар дає зефіру повітряну і ніжну структуру. Про ці та інші ознаки якості розповідає Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кулінарний ребус: яка страва зображена на фото (рецепт)

Необхідно перевіряти і вміст яблучної сировини - її повинно бути не менше 20%. Додатковим маркером хорошого продукту може стати строк придатності. Якісний зефір не зберігається довго, тобто не більше 30 днів. А в складі інгредієнтів повинна бути позначка ДСТУ - вона вказує на дотримання класичних стандартів рецептури

Фото: Unsplash

Зефір та вироби з нього колись були улюбленими ласощами великої частки українців. Проте зараз виробники спекулюють на рецептурі і спотворюють смак зефіру, перевантажуючи продукт ароматизаторами і великою кількістю цукру. Отже, варто завжди звертати увагу на склад та активні його компоненти. Головна порада для поціновувачів зефіру - не зловживати продуктом, а їсти його в міру. 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як адаптувати середземноморську дієту на українській кухні: поради дієтологині у "Сніданку з 1+1"

Новости по теме