«Переможці» вразили студентів 3D-екскурсією проекту

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
«Переможці» вразили студентів 3D-екскурсією фотовиставкою проекту
1plus1.ua

«Переможці» презентували 3D-екскурсію фотовиставкою проекту та надихнули студентів зі всієї Україні йти до мети

Поделиться:

Цими вихідними в Одесі куратор соціального мультимедійного проекту «Переможці», ведуча новин ТСН на каналі «1+1» Соломія Вітвіцька в межах масштабної студентської конференції StudCamp!2017 виступила з натхненною лекцією перед студентами з усієї України. Про те, як не здаватися і йти до мети, не зважаючи на обставини, будувати плани і перемагати в житті, також розповіли учасники проекту – ветерани АТО на протезах Віктор Кардаш та одесит Микола Полторак.

Під час виступу вперше була презентована  3D-екскурсія фотовиставкою проекту. Соломія Вітвіцька майже як в реальності провела глядачів експозицією, яку раніше демонстрували у Києві, в НСК «Олімпійський», розповіла історії життя учасників проекту. Тепер одесити дуже чекають на «Переможців» у своєму місті, аби побачити неймовірні фотоісторії на власні очі. Також учасників конференції вразив відеоарт проекту.

Читайте також: Папа Франциск зустрівся у Ватикані з українськими «Переможцями» та Соломією Вітвіцькою (відео)

Презентуючи проект «Переможці» студентам, я хотіла дати їм розуміння того, якою ціною дається незалежність нашій країні, познайомила з ветеранами АТО, щоб вони бачили, хто захищає їх мирне небо. Разом з Віктором Кардашем та Миколою Полтораком ми прагнули надихнути студентів, показати, що не можна здаватися і, як би не склалася доля, треба йти вперед. Вірю, що у цій залі зібрались люди, які у найближчому майбутньому будуть керувати нашою країною, використовуючи нові підходи та бачення, – поділилася Соломія Вітвіцька.

Понад 300 студентів з Одеси, Львова, Дніпра та інших міст дізнались про те, як з’явилася ідея створення проекту «Переможці», подробиці знімального процесу, а також благодійні цілі проекту, зокрема зміну громадської думки про людей з інвалідністю, психофізіологічну реабілітацію ветеранів АТО та розвиток сучасного протезування в Україні. 

/>

Про власну історію повернення до мирного життя студентам розповів Віктор Кардаш. Після поранення ветеран АТО вирішив стати протезистом та успішно працює на протезному підприємстві у Києві. Віктор отримав можливість відвідати Канаду, щоби пройти професійне навчання з протезування.

Навчання реалізоване Канадсько-українським фондом міжнародної підтримки. У Торонто «переможець» побачив, як працюють канадські колеги у West Park Health Care Centre. Канадські протезисти показали всі напрямки роботи для пацієнтів з ампутаціями. Разом з дружиною вони також взяли участь у конференції протезистів, яка проходила у центрі, отримали сертифікат учасників.

«Я здобув дуже потрібні знання, побачив зовсім інші підходи у роботі, а головне – зрозумів, куди треба рухатись у цій сфері у нас, в Україні. Найбільше вразила реабілітація пацієнтів з ампутацією після встановлення протезу. На жаль, в Україні цей напрямок майже не розвинений. Тож я вже працюю над адаптацією цього досвіду і вірю, що ми теж зможемо запропонувати якісну реабілітацію для людей з ампутацією», - розповів Віктор Кардаш.

Свою історію розповів Микола Полторак. Після поранення, ветеран АТО не здався, одразу почав навчатися і вже розпочав власну справу, аналогів якої в Україні майже немає. Орендувавши землю на Одещині, ветеран АТО розвиває пермакультуру – екологічно чисту систему ведення сільського господарства, засновану на взаємозв’язках з природними екосистемами. Разом з дружиною та чотирма дітьми Микола мріє жити на природі, працювати на землі та забезпечувати українців якісними продуктами. «Переможець» впевнений справа до душі - важлива частина реабілітації.

Нагадуємо, що вже наступної неділі, 28 травня, у Дніпрі в рамках Dnipro Half Marathon відбудеться благодійний забіг на 2 км «Переможці», метою якого є збір коштів на спортивний протез руки для ветерана АТО з Дніпропетровщини Руслана Мураєва.

Засновник благодійної організації «Серце воїна» і партнер «Переможців» Роман Торговицький сконцентрує свої зусилля на психофізіологічній реабілітації, соціальній адаптації ветеранів, а також на розвитку сучасного спортивного протезування в Україні. 

Наступний благодійний забіг «Переможці» відбудеться в Одесі у неділю, 25 червня. Далі бігтимуть Львів та Київ.

Новости по теме