У Дніпрі стартує благодійний забіг «Переможці»

Благодійний забіг "Переможці" стартує у Дніпрі
1plus1.ua

Команда проекту «Переможці» разом із Соломією Вітвіцькою та ветеранами АТО візьме участь у благодійному забігу

Поділитися:

У неділю, 28 травня, об 11:20 з площі Героїв Майдану у Дніпрі стартує благодійний забіг «Переможці» на 2 км - у межах великої бігової події Dnipro Half Marathon. Це вже другий забіг, присвячений ветеранам і волонтерам АТО, які втратили частини тіла, захищаючи Україну на сході.

У Дніпро вирушає команда проекту «Переможці» на чолі з Соломією Вітвіцькою та ветеранами АТО Вадимом Свириденком, Андрієм Демчуком, Андрієм Забігайлом, Вадимом Мазниченком та Дмитро Блохіним.

400 небайдужих людей бігтимуть заради допомоги пораненому ветерану АТО Руслану Мураєву, який утратив руку, підірвавшись у бойовій машині в с. Кримське. Герой служив добровольцем у складі 93-ї бригади, він родом із смт. Покровське Дніпропетровської області, і зараз перебуває на лікуванні у київському шпиталі.

До поранення Руслан займався боксом і тепер прагне визначити можливий для себе спорт. Для цього йому потрібен новий сучасний протез, з яким можна тренуватися. Вартість спортивного протеза руки та комплектуючих до нього становить 103 тисячі гривень.

Попри складні життєві обставини Руслан не здається і будує плани на майбутнє. Невдовзі здійсниться його головна мрія - створити сім’ю: у серпні Руслан одружиться.

«Головна мета проекту «Переможці» - це психофізіологічна реабілітація ветеранів АТО. Ми впевнені, що спорт надихне хлопців на нові досягнення, тож робимо все можливе аби вони могли тренуватися зі спеціальними спортивними протезами. Саме тому до забігу у Дніпрі ми знову об’єднали свої зусилля, щоб зібрати кошти на спортивній протез руки для ветерана АТО з Дніпропетровщини Руслана Мураєва. Це важлива нагода подякувати нашим героям за те, що вони захищають нас і стараються повернутися живими! Долучайтеся всі!» - зазначила куратор «Переможців», ведуча новин ТСН на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька.

Подякувати ветерану АТО Руслану та зробити йому подарунок може кожен, долучившись до благодійного забігу. Реєстрація за посиланням http://dniprohalfmarathon.org/race/dnipro-run-2-km-individuals/

На порталі Української біржі благодійності відкриється сторінка марафону «Переможці» у Дніпрі, де кожен охочий зможе зробити внесок у реалізацію мрії Руслана. Нас уже підтримали співачка Анна Добриднєва, ветеран АТО Євген Терехов разом із дружиною Наталкою Карпою, волонтери Максим Музика та Влад Титорів.

 

«Це найменше з того, що ми можемо зробити заради повноцінного життя наших захисників», - ділиться волонтер Максим Музика.

 

Ми впевнені, що спільними зусиллями обов’язково здійснимо мрію Руслана, адже ми довели свою ефективність під час першого благодійного забігу “Переможці у Києві 9 квітня. Нам вдалося зібрати 265 329 гривень 05 копійок, ці гроші будуть використані на придбання спортивного протеза й наколінника для учасника проекту «Переможці» Олексія Аванесяна та на психологічну реабілітацію ветеранів АТО. Олексій уже проходить фінальні консультації та примірки у київського протезиста Олександра Стеценка.

Проект «Переможці» - це приголомшливі фото, створені Олександром Мордерером і Тетяною Рубльовою, відеоарт, цикл сюжетів новин ТСН і спеціальний благодійний випуск журналу «VIVA! Переможці». Його герої - ветерани АТО та паралімпійці, з ампутаціями та на візках. Вони втратили частини тіла, але не втратили силу духу. Це люди, які щодня тренують своє тіло, працюють та досягають вражаючих результатів у мирному житті, надихаючи всіх на перемоги.

Благодійні забіги «Переможці» заплановані цього року також в Одесі (25 червня), у Львові (29 жовтня) та в Києві (8 жовтня).

Читайте також: Як створювалися «Переможці» (відеоарт)

Новини по темі