Поради експерта: Як обрати якісні колготи на зиму

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Читайте, за якими критеріями потрібно обирати колготки.

Поделиться:

 

Мода 2017: В'яжемо стильний шарф без спицьУ програмі «Сніданок з 1+1» стиліст та шопер Рост Дікой розповів про різновиди колготок та порадив, як їх правильно обирати.

Читайте також: Як вибрати стильні та теплі рукавички.

Перші колготи з’явились наприкінці 50-х років ХХ сторіччя, саме тоді у моду увійшли міні-спідниці. З тих пір їх популярність серед жінок не стала меншою.

 Сучасні виробники пропонують величезний асортимент колготок на будь-який смак та гаманець. Проте основний матеріал для усіх їх різновидів є один – лайкра. Завдяки йому цей предмет гардеробу добре розтягується та є еластичним.  

Щоб розібратися у всьому різноманітті колготок, потрібно знати, за якими критеріями їх обирати.

ЯК ОБИРАТИ КОЛГОТИ

  1. Запах

Перед тим, як обирати колготи, зверніть увагу на запах. В хороших і якісних колготах він обов’язково має бути приємним.

В дешевих колготах запах буде технічним, а в хороших - дуже приємним, - підкреслює Рост Дікой.

  1. Шов

На колготах, які пропонують сучасні виробники, існує два види швів: круглий та плаский. У справді якісних колготах він має бути саме плаский.

Шви з неякісних колготок можуть натирати і будуть неприємними для тіла, - застерігає стиліст.

Читайте також: Зимовий гардероб: 7 речей, які повинні бути у кожної дівчини.

  1. Резинка

Резинка - важлива частина цього предмету гардеробу. Вона тримає колготи і не дозволяє їм спадати.

Пам’ятайте,  резинка на колготах має бути щільною, - зазначає експерт.

  1. Склад

У складі колготок обов’язково має бути такі компоненти, як поліамід, лайкра та еластан. До теплих різновидів цього виробу часто додають і інші матеріали. Наприклад, шерсть або кашемір. Завдяки їх щільності такий виріб зберігає ноги у теплі навіть під час пронизливого вітру.

Чим тепліші колготи, тим більше різних компонентів. 10% бавовни чи шерсті достатньо, щоб колготи були дійсно теплими, - підказує Рост Дікой.

Також досить популярними є вироби з мікрофібри: вони міцніші, м’якіші та більш довговічні. Найекономніший варіант – акрилові колготки. Проте вони мають свої мінуси  – швидко кошлатяться і не настільки теплі, як вовняні.

  1. Розмір та щільність

При виборі колготок жінки в першу чергу звертають увагу на розміри та так званий DEN, від якого залежить наскільки щільними будуть колготи.

Від 8-15 DEN – найтонші. Їх бажано одягати з вечірньою сукнею. 50-70 – це класика, їх можна носити в офіс. 120 DEN і вище – це вже теплі колготи, - говорить стиліст.

Щоб розібратися з розміром, потрібно уважно прочитати упакування. На ньому буде розшифрована відповідність довжини, росту і об’єму колготок.

Пам’ятайте, якість цього виробу в значній мірі залежить від ціни.

Нагадаємо, не так давно стиліст порадив, з чим носити пуховик у цьому сезоні.

Новости по теме