Поради експерта: Як обрати якісні колготки на зиму

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Читайте, за якими критеріями потрібно вибирати колготки.

Поділитися:

Мода 2017: В'яжемо стильний шарф без спицьУ програмі «Сніданок з 1+1» стиліст та шопер Рост Дікой розповів про різновиди колготок та порадив, як їх правильно вибирати.

Читайте також: Як вибрати стильні та теплі рукавички.

Перші колготки з’явились наприкінці 50-х років ХХ сторіччя, саме тоді у моду увійшли міні-спідниці. З тих пір їх популярність серед жінок не стала меншою.

Сучасні виробники пропонують величезний асортимент колготок на будь-який смак та гаманець. Проте основний матеріал для усіх їх різновидів є один – лайкра. Завдяки йому цей предмет гардеробу добре розтягується та є еластичним.  

Щоб розібратися у всьому різноманітті колготок, потрібно знати, за якими критеріями їх обирати.

ЯК ВИБИРАТИ КОЛГОТКИ

  1. Запах

Перед тим, як обирати колготки, зверніть увагу на запах. В хороших і якісних колготках він обов’язково має бути приємним.

В дешевих колготках запах буде технічним, а в хороших - дуже приємним, - підкреслює Рост Дікой.

  1. Шов

На колготках, які пропонують сучасні виробники, існує два види швів: круглий та плаский. У справді якісних колготках він має бути саме плаский.

Шви з неякісних колготок можуть натирати і будуть неприємними для тіла, - застерігає стиліст.

Читайте також: Зимовий гардероб: 7 речей, які повинні бути у кожної дівчини.

  1. Резинка

Резинка - важлива частина цього предмету гардеробу. Вона тримає колготки і не дозволяє їм спадати.

Пам’ятайте,  резинка на колготах має бути щільною, - зазначає експерт.

  1. Склад

У складі колготок обов’язково має бути такі компоненти, як поліамід, лайкра та еластан. До теплих різновидів цього виробу часто додають також інші матеріали. Наприклад, шерсть або кашемір. Завдяки їх щільності такий виріб зберігає ноги у теплі навіть під час пронизливого вітру.

Чим тепліші колготки, тим більше різних компонентів. 10% бавовни чи шерсті достатньо, щоб колготи були дійсно теплими, - підказує Рост Дікой.

Також досить популярними є вироби з мікрофібри: вони міцніші, м’якіші та більш довговічні. Найекономніший варіант – акрилові колготки. Проте вони мають свої мінуси  – швидко кошлатяться і не настільки теплі, як вовняні.

  1. Розмір та щільність

При виборі колготок жінки в першу чергу звертають увагу на розміри та так званий DEN, від якого залежить наскільки щільними будуть колготки.

Від 8-15 DEN – найтонші. Їх бажано одягати з вечірньою сукнею. 50-70 – це класика, їх можна носити в офіс. 120 DEN і вище – це вже теплі колготки, - говорить стиліст.

Щоб розібратися з розміром, потрібно уважно прочитати упакування. На ньому буде розшифрована відповідність довжини, росту і об’єму колготок.

Пам’ятайте, якість цього виробу в значній мірі залежить від ціни.

Нагадаємо, не так давно стиліст порадив, з чим носити пуховик у цьому сезоні.

Новини по темі