Поради психолога: Як мотивувати дитину йти в школу

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Вже незабаром у всіх школах країни пролунає перший дзвінок на урок. Читайте, як переконати дітей, що школа – це весело.

Поделиться:

Осінні тренди 2016: Як заплести дитину в школуПісля довгих літніх канікул завжди складно налаштуватися на робочий настрій та замість веселощів з друзями щодня йти в школу. Початок навчального року завжди викликав у дітей стрес. В програмі Сніданок з 1+1 психолог Світлана Ройз розповіла, в чому причина небажання переступати поріг навчального закладу та як переконати дитину, що кожен день у школі – ця свято.

Першокласники відчувають стрес, тому що їм передається нервова поведінка батьків та панічні приготування до школи. Більш того, перший дзвінок – це свого роду відділення від сімейної системи та перехід в соціальну роль.

Наступна причина стресу стосується усіх вікових категорій учнів. Школа – це постійна система оцінювання. Більш того, вчителі більш орієнтуються на пошук помилок, аніж схвальні коментарі за досягнення.

Як святкують 1-ше вересня школярі Ізраїлю, Німеччини та ЯпоніїНа жаль, школа, яка вводить дитину в рамки системи, обмежує творчий потенціал. Тому маленька особистість протестує. Інтровертів та дітей, єдиних у родині, завжди хвилює питання, чи вдасться їм налагодити контакти з такою великою кількістю незнайомих осіб.

Варто поспостерігати за дитиною, визначити потенційний страх та нейтралізуватим його.

1. Як би це дивно не звучало, однак для успішної адаптації дитини в школі варто почати з батьків. Батькам варто розслабитися та перестати панікувати. Їм ні в якому разі не можна

2. Батьки повинні задуматися, чи впливає на них успішність дитини. Адже, діти, які залежать від думки батьків та їх схвалення, живуть із відчуттям Я мушу. Вони не реалізують свій потенціал, натомість відчувають страх.

3. Перед початком навчання батькам варто відверто поговорити з дітьми та дозволити їм помилятися. Це означає, що школярам потрібно пояснити, що вони не завжди можуть навчатися на 12 балів і це нормально.

4. Наша шкільна система заточена під стандартний інтелект, однак насправді існує цілих сім різновидів IQ. Саме тому всі діти настільки різні: хтось швидко читає, хтось має надзвичайні комунікативні здібності. Це геніальність, на яку батьки не звертають увагу, порівнюючи своїх дітей з іншими.

5. Після школи не варто відразу відправляти дитину на гуртки чи секції. Дитина повинна відпочити хоча б декілька годин.

Дитяча мода 2016: Які дівчачі прикраси для волосся в трендіПРАКТИЧНІ ПРИЙОМИ, ЯКІ МОТИВУЮТЬ ІТИ В ШКОЛУ

1. Для першокласників батькам радять разом зробити якусь іграшку чи браслетик, який нагадуватиме про підтримку родини.

2. Важливо відсвяткувати завершення канікул та початок школи.

3. Для інтровертних дітей варто влаштувати зустріч з однокласниками в неформальній обстановці.

4. Батькам варто поблукати школою разом з дитиною, показати, де знаходиться туалет, їдальня.

5. Якщо прізвище дитини може стати приводом до образ, батькам варто заздалегідь придумати кумедні віршики, якими можна пожартувати у відповідь.

Шановні батьки, за метушнею та підготовкою до початку навчального року не забудьте сказати дитині, що вона – це найбільша ваша цінність і ви її завжди підтримаєте.

Читайте також, як правильно та швидко пройти медогляд перед школою

Новости по теме