Профілактика розлучення: Як вберегти шлюб

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Психіатр розповів, як правильно будувати стосунки.

Поделиться:

Останнім часом розлучень надзвичайно багато, і це, звичайно, небажане явище. Велика різниця у віці, недостатній рівень освіти чи небажання розмовляти - що може стати причиною розлучення? Як правильно будувати стосунки і як зберегти шлюб - розказав доктор медичних наук, психіатр київської лікарні Олег Чабан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил міцного шлюбу

1. Вирішуйте проблеми разом. Ви ніколи не знаєте, як складеться ваше майбутнє, тому передбачити розлучення неможливо. Важливо довіряти своєму партнеру і не боятися вирішувати проблеми разом. 

2. Будьте відповідальними. Одруження у ранньому віці та під впливом бурхливих емоцій часто закінчується розлученням. Шлюб не будується на власному задоволенні. Питання в тому, що ви можете зробити або віддати заради своєї половинки. 

Звичайно, це не означає, що я підтримую тільки шлюб у зрілому віці. Головне, аби партнери розуміли, що шлюб - це велика відповідальність. 

3. Лягайте спати одночасно. Лікар радить спробувати синхронізувати свій біологічний ритм. Спершу це буде не так просто, однак згодом ви звикнете і щодня засинатимете одночасно з партнером. 

4. Не забувайте про ніжність. Психіатр стверджує, що щасливими у шлюбі можуть бути лише ті пари, у яких є теплі почуття один до одного. Якщо у вас залишилася хоча б крихта любові, то шлюб можна врятувати. 

Якщо між вами більше немає любові, не потрібно грати в ігри і травмувати психіку дітей. Краще розійдіться мирно та спокійно. 

5. Не мовчіть про наболіле. Подружжя повинне навчитися обговорювати свої проблеми, не мовчати, але й не кричати про них. 

«Снідайте та вечеряйте разом. Затримайтесь для цього, навіть якщо поспішаєтесь. Однак не спілкуйтеся часто й багато, поважайте особистий простір свого партнера», - радить лікар.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти шлюб в час кризи або нудьга у стосунках

Новости по теме