Рецепт італійської карбонари від Руслана Сенічкіна

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Шеф-повар "Сниданка с 1+1" поделился рецептом итальянской пасты карбонара.

Поделиться:

25 жовтня у світі відзначався міжнародний день пасти, тому Руслан Сенічкін навчив своїх глядачів одному із численних рецептів приготування італійської пасти - карбонара. ЇЇ винайшли італійські вугільники, які, йдучи в гори, брали з собою продукти, що довго не псувалися - макарони, сир, бекон і яйця. З італ. "carboniera" перекладається як вугільнки - так і з'явилася назва цієї всесвітньовідомої пасти.

Пасту можна приготувати і вдома. Для цього потрібно лише борошно, сіль і вода. Проте, якщо ви не маєте на це часу, а посмакувати карбонарою дуже хочеться - спагеті, необхідні для її приготування, можна придбати в магазині.

Інгредієнти:

Спагеті - 200г

Вершки - 110мл

Базилік - 20г

Бекон - 30г

Пармезан - 30г

Яєчний жовток - 2 шт

Оливкова олія - 1ст.л

Спеції за смаком

Приготування 

Покладіть спагеті із твердих сортів пшениці у киплячу підсолену воду. Додайте кілька крапель оливкової олії, аби спагеті не злиплися. 

Надавайте перевагу пасті саме твердих сортів пшениці, адже вони не сприяють гладшанню і про їхні корисні властивості наголошують навіть дієтологи. 

Дістаємо пасту на етапі напівготовності, аби вона була так би мовити "аль денте" (макарони все ще залишалися твердими і нерозвареними). Наступні дії необхідно виконувати дуже швидко, доки паста не захолола.

Додаємо вершки, приправу за смаком та жовтки двох яєць, попередньо відділивши їх від білка. Перемішуємо.

Викладаємо на пасту листя базиліку та шматочки бекону (сиров'ялений чи підсмажений - на ваш вибір) і натираємо сир твердих сортів, наприклад, пармезан. 

Не варто різати листя базиліку, краще рвати руками, аби він не втрачав соку та природного аромату.

Паста карбонара доволі калорійна, тому краще вживати її зранку, аби забезпечити себе необхідною енергією на цілий день. Смачного! 

Новости по теме