ТОП-10 найкращих педагогів світу: уперше до переліку ввійшов українець

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Українець став одним з найкращих педагогів світу
Фото: instagram.com/arturproidakov

У "Сніданку з 1+1" Артур Пройдаков, який став одним з найкращих педагогів світу, розповів про майбутні освітні проєкти.

Поделиться:

Учитель української мови та літератури Артур Пройдаков потрапив до десятки найкращих педагогів світу за версією Teacher Global Prize. Уперше в історії премії українець потрапив до ТОП-10. У 2021 чоловік також став "вчителем року" в Україні. Про наступний етап премії та плани на майбутнє Артур Пройдаков розповів у ефірі “Сніданок з 1+1”, що виходить щодня з 7:00 до 9:30 в ефірі телеканалу “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який стан сучасної дошкільної освіти в Україні: відповіла переможниця освітньої премії Teacher Global Prize Ukraine у номінації дошкілля

Сам чоловік родом з Кадіївки, що на Луганщині. Через окупацію рідного міста працював у Ромнах, а потім у Києві.  Після початку повномасштабного вторгнення організував курси української мови для ВПО у Коломиї. Він також став автором уроків для Всеукраїнської школи. Артур Пройдаков запропонував новітню систему "перевернутий урок": учні опрацьовують матеріал самі, а потім у класі обговорюють незрозумілі моменти. 

Про реакцію на потрапляння в ТОП-10

Артур Пройдаков зізнається, що було важко повірити в це. Він дуже зрадів, коли потрапив у ТОП-50, та новина про десятку стала несподіванкою.

"Я  матиму нагоду знову на весь світ сказати про те, що українські вчителі та освітяни навіть попри виклики повномасштабної війни продовжують працювати максимально якісно", — зазначає вчитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #ВчителіВажливі: відбулась сьома церемонія Global Teacher Prize Ukraine за підтримки групи 1+1 media

Про мільйон доларів призу за премію Global Teacher Prize

Зазначимо, головний приз Global Teacher Prize  — мільйон доларів на реалізацію освітніх проєктів. Фінал конкурсу відбудеться вже у листопаді, і змагатимуться між собою 10 фіналістів, серед них Артур Пройдаков. Учитель вірить, що в Україні є куди такі кошти спрямувати. Українець хоче сфокусуватися на підтримці освітян-ВПО та дітей з прифронтових територій. Для цього він планує налагоджувати співпрацю з Міністерством освіти та науки.

Дивіться "Сніданок з 1+1" по будням з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новости по теме