ТОП-10 найкращих педагогів світу: уперше до переліку ввійшов українець

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Українець став одним з найкращих педагогів світу
Фото: instagram.com/arturproidakov

У "Сніданку з 1+1" Артур Пройдаков, який став одним з найкращих педагогів світу, розповів про майбутні освітні проєкти.

Поділитися:

Учитель української мови та літератури Артур Пройдаков потрапив до десятки найкращих педагогів світу за версією Teacher Global Prize. Уперше в історії премії українець потрапив до ТОП-10. У 2021 чоловік також став "вчителем року" в Україні. Про наступний етап премії та плани на майбутнє Артур Пройдаков розповів у ефірі “Сніданок з 1+1”, що виходить щодня з 7:00 до 9:30 в ефірі телеканалу “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який стан сучасної дошкільної освіти в Україні: відповіла переможниця освітньої премії Teacher Global Prize Ukraine у номінації дошкілля

Сам чоловік родом з Кадіївки, що на Луганщині. Через окупацію рідного міста працював у Ромнах, а потім у Києві.  Після початку повномасштабного вторгнення організував курси української мови для ВПО у Коломиї. Він також став автором уроків для Всеукраїнської школи. Артур Пройдаков запропонував новітню систему "перевернутий урок": учні опрацьовують матеріал самі, а потім у класі обговорюють незрозумілі моменти. 

Про реакцію на потрапляння в ТОП-10

Артур Пройдаков зізнається, що було важко повірити в це. Він дуже зрадів, коли потрапив у ТОП-50, та новина про десятку стала несподіванкою. Однією з 50 найкращих педагогів на Землі також стала харків'янка Людмила Таболіна. 

"Я  матиму нагоду знову на весь світ сказати про те, що українські вчителі та освітяни навіть попри виклики повномасштабної війни продовжують працювати максимально якісно", — зазначає вчитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #ВчителіВажливі: відбулась сьома церемонія Global Teacher Prize Ukraine за підтримки групи 1+1 media

Про мільйон доларів призу за премію Global Teacher Prize

Зазначимо, головний приз Global Teacher Prize  — мільйон доларів на реалізацію освітніх проєктів. Фінал конкурсу відбудеться вже у листопаді, і змагатимуться між собою 10 фіналістів, серед них Артур Пройдаков. Учитель вірить, що в Україні є куди такі кошти спрямувати. Українець хоче сфокусуватися на підтримці освітян-ВПО та дітей з прифронтових територій. Для цього він планує налагоджувати співпрацю з Міністерством освіти та науки.

Дивіться "Сніданок з 1+1" по будням з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі