ТОП-5 простих дій, аби у квартирі стало тепліше: поради у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як вберегти тепло в оселі: 5 простих ідей.

Поделиться:

Майже 40% тепла ми можемо втрачати через щілини, вікна та двері. Як зберегти тепло та покращити енергоефективність своєї оселі, розказали у "Сніданку з 1+1", що виходить по буднях з 6:30 по 9:30 на "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підготовка до зими: як утеплити своє житло

Під час зими платіжки стають більшими, а найбільшу суму витрат у них займає оплата тепла. Але не завжди тепло, яке приходить до нас в оселі, у ній залишається. Причин є багато, але частину з них можна виправити без особливих витрат.

"Основні крадії тепла - це вікна", - стверджує експертка з енергоефективності, Анастасія Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГотуємось до зими: як вберегти тепло в оселі без обігрівачів (поради у "Сніданку з 1+1")

Через погано відрегульовані вікна або щілини у них ми можемо втрачати до 40% тепла з оселі. Це ж і стосується вхідних дверей.

Як вберегти тепло в оселі: 5 простих ідей

Найрадикальніше, але найдієвіше у цьому випадку – це встановити нові, однак, це дорогий варіант. 

Вікна з двошаровим склопакетом будуть набагато краще зберігати тепло.

Є й бюджетніші варіанти: жалюзі, ролети або короткі штори допоможуть скоротити на 8-15% втрати тепла, яке виходить через скло.

Можна поклеїти теплоощадну плівку, вона дозволяє заощадити близько 2 градусів тепла. Можна поклеїти ущільнювачі на вікна.

Штори одночасно і допомагають холоду через вікно не потрапити в оселю, але й перешкоджають теплу з батареї потрапляти в оселю. Меблі або штори перед радіатором з'їдають до 20% тепла. Потрібно слідкувати за ними, щоб батареї нічим не закривалися.

А от щоб додати цих +2% тепла, є простий та ефективний метод: можна встановити тепловідбивальний екран між радіатором і стіною. Тому що багато тепла саме обігріває просто зовнішню стіну.

Ще що стосується батарей, то додати тепла може їх колір. Змінивши колір з білого на чорний, ваші радіатори на 8% більше стануть випромінювати тепла.

Найефективніший метод у боротьбі за збереження тепла — на рівні будинку зібратися й утеплити стіни, утеплити підвал та горище, перевірити наскільки хороше перекриття. Можливо, в якихось будинках є індивідуальні теплові пункти, туди варто також викликати майстра, щоб вони відрегулювали правильно. 
Новости по теме