Підготовка до зими: як утеплити своє житло

Як утеплити своє житло до зими: корисні поради
freepik.com

Кілька корисних порад, які допоможуть зберегти тепло та комфортно перезимувати.

Поділитися:

Зимовий період часто асоціюється з холодом і незручностями, але це зовсім не означає, що вам не можна насолоджуватися комфортом та теплом у власному домі. У цій статті ми поділимося з вами кількома цінними порадами від Мінреінтеграції, які допоможуть зберегти тепло та зробити вашу зиму максимально комфортною. Незалежно від того, чи ви мешкаєте в будинку або квартирі, є ряд простих кроків, які можна вжити, щоб підвищити тепловий комфорт і зменшити витрати на опалення. Розгляньмо ці поради докладніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГотуємось до зими: як вберегти тепло в оселі без обігрівачів (поради у "Сніданку з 1+1")

► Перевірте вікна на наявність щілин. У віконні рами вкладіть ущільнювач, а скло на стиках обробіть силіконовим герметиком. Якщо у вас сучасні склопакети, перевірте, чи щільно зачиняються вікна.

►Наклейте ущільнювач на двері. Щілини чи тріщини у стінах, підлозі та стелі обробіть герметиком. 

►Відсуньте від батарей меблі й зберіть штори. За радіаторами наклей‌те тепловідбивні екрани або саморобні відбивачі з алюмінієвої фольги та картону.

►Якщо маєте змогу, утепліть фасад квартири. Або хоча б стіну, яка промерзає найбільше. Також теплоізолюйте балкон.

►Причиною витоку тепла з приміщень може стати вентиляція. Зменшити втрати можна за допомогою решіток із регульованими отворами.

►Разом із сусідами подбайте про утеплення під’їзду, підвалів та горища. Утепліть трубопроводи, а також вікна і двері у фоє й на сходових майданчиках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати електроковдру та кому категорично заборонено спати на електропростирадлі (коментує лікарка у Сніданку з 1+1)

Як утеплити житло і не порушити закон, дивіться у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 7:00 до 9:30 в ефірі телеканалу “1+1 Україна”:

Новини по темі