3 маски з овочів та фруктів для різних типів шкіри

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Досвідчений косметолог розповідає, які ягоди, овочі та фрукти у складі сезонних масок забезпечать вашій шкірі бажаний ефект.

Поделиться:

Доки на дворі літо, хочеться не тільки досхочу наїстися  фруктів, а й побалувати організм корисними б’юті-процедурами зі свіжих вітамінів.

Особливо, враховуючи, що хімічний склад сезонних фруктів чудово освіжає, вибілює та очищає шкіру. Так:

1. для відбілювання обличчя використовуйте ПОЛУНИЦЮ,

2. для очищення пор – ЧОРНИЦЮ,

3. для їх звуження та живлення – кашку ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ.

4. якщо вашій шкірі потрібен легкий ліфтинг – приємно здивує свіжа МАЛИНА.

 5. злегка омолодити обличчя дозволить стигла ЧЕРЕШНЯ.

ОСОБЛИВОСТІ ФРУКТОВИХ МАСОК

Правильно підібрані фруктові маски допоможуть навіть усунути висипання, розгладити дрібні шрами. Лікарі-косметологи наголошують, що антиоксиданти  з фруктової м’якоті не тільки помітно омолоджують шкіру обличчя, а й блокують розвиток ракових клітин.

Після 30 років дуже корисно робити яблучні маски, оскільки вони ефективно очищають шкіру від токсинів. А от із цитрусовими потрібно бути обережними, всі вони – потужні алергени й у складі масок для обличчя можуть спричинити значне подразнення.

Головне правило стосовно всіх сезонних масок із фруктів – для приготування використовувати лише вимиті, стиглі, соковиті плоди, а суміш наносити на тільки-но очищену шкіру обличчя.

Не можна робити фруктові маски при дерматиті, себореї, порушеннях кровообігу, ранах та післяопераційних шрамах, які ще загоюються.

Перед тим як обирати фруктову маску, визначте свій тип шкіри та врахуйте його особливості й потреби.

Оскільки сьогодні на фруктово-овочевих полицях  особливо актуальними та доступними є полуниця й огірок, про маски з них і поговоримо детальніше.

МАСКА З ПОЛУНИЦІ

Для сухої шкіри: полуниця + вершки чи молоко, які  зменшують агресивний вплив фруктових кислот.

Сметану для масок на суху шкіру використовувати не рекомендується – можливе незначне подразнення.

Добре додавати мед – він ефективно живить та освіжає шкіру.

Для нормальної шкіри: полуниця + сметана / молоко / вершки / рослинна олія – (краще пробувати кісточкові олії: абрикосову чи льняну). Соняшникова олія може трохи підсушити шкіру.

Для жирної шкіри: полуниця + яєчні білки + мед.

Така маска добре очищає й тонізує шкіру, забираючи жирний блиск та помітно освіжаючи.

МАСКА З ОГІРКА

Для сухої шкіри: в чистому вигляді (натертий чи порізаний кружечками), сік ідеально застосовувати в якості тоніка. За своїм хімічним складом огірок освіжає, бадьорить, покращує пружність шкіри, забирає темні круги навколо очей (традиційна маска – кружечки огірків на очі).

Не містить агресивних речовин, тому рекомендується навіть алергікам. Має антибактеріальну дію, гарно знімає подразнення, збалансовує роботу сальних залоз.

Якщо, після першого застосування маски, ви відчули стягнення шкіри та легку сухість – наступного разу додайте в маску трохи живильної олії, рослинної олії.

Для нормальної шкіри: огірок у чистому вигляді (натертий) чи з рослинною олією.

Для жирної шкіри: краще в чистому вигляді: можна протирати обличчя шматочком огірка, або обережно наносити його в натертому вигляді.

А ще у фруктовому асортименті «Сніданку з 1+1» знайшлися абрикоси. Не за горами вже їх пора, тому – візьміть на заміточку і ці рецепти для фруктових б’юті-процедур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 кроків до ідеальної засмаги без шкоди для шкіри

МАСКИ З АБРИКОСА

Для сухої шкіри: подрібнені абрикоси + мед (для сухої та втомленої шкіри, якщо немає вираженого куперозу) + вершки, молоко або сметану (за відсутності подразнень на шкірі).

Для нормальної шкіри: цей тип має дуже гарний ліпідний бар’єр, не страждає на алергічні реакції, тому агресивних кислот можна не боятися й додавати до абрикосів сметану, вершки чи молоко.

Для жирної шкіри: подрібнені абрикоси + яєчний білок + мед / рослинна (кісточкова) олія.

ЯК ЧАСТО ТРЕБА РОБИТИ?

З полуниці – через день.

З огірка, абрикоса (персика) – можна кожного дня.

СКІЛЬКИ ТРИМАТИ НА ОБЛИЧЧІ?

15-20 хв. буде достатньо (до появи перших відчуттів стягування).

ЯК ЗМИВАТИ?

Чистою, теплою водою за допомогою спонжів.

Нехай ваша шкіра буде гарною та здоровою, а обличчя завжди прикрашає посмішка!

Новости по теме