5 міфів про харчування після шостої

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог розповів про особливості харчування після 18:00.

Поделиться:

Ті, хто слідкують за своєю вагою і бояться набрати зайвих кілограмів,  задумуються над тим, чи їсти після шостої вечора. На думку дієтологів, їсти після 18:00 не просто можна, а й необхідно.  Існує чимало міфів щодо даного питання. 

Міф 1. Якщо їсти після 18:00, то обов'язково погладшаєш. Готуйте легкі страви на вечерю. Не перенасичуйте свій організм калорійними продуктами. Більше рухайтесь і займайтесь спортом.

Міф 2. Після 18:00 можна їсти лише яблука та пити кефір. Ви не зможете вдосталь наїстися такими продуктами. Краще замінити їх на варену курятину або овочевий салат.

Виключіть із вечірнього раціону занадто солоні або солодкі продукти. Солодощі, солодкі фрукти та субпродукти слід виключити із вечірнього раціону. Також вживайте менше кислих фруктів та солоних продуктів, адже в них міститься багато фруктози, котра впливає на збільшення апетиту. Що стосується прянощів, то вони по-різному впливають на наш організм.

Кориця здатна знизити почуття голоду, а ось перець або паприка навпаки його стимулюють.

Відомо, що алкогольні напої збільшують рівень апетиту. Експерт Олександр Кущ вважає, що у певні дні можна себе потішити одним келихом білого або черевного вина під час вечері.

Міф 3. Після 18:00 можна пити лише знежирені кисломолочні продукти. Експерт Олександр Кущ зауважує, що вживання знежирених молочних продуктів підвищує кислотність і стимулює появу голоду. Підбирайте продукти для приготування вечері.

Міф 4. Після шостої вечора краще не їсти страви з риби або курки. Горіхи прекрасно знижують почуття голоду, але після 18:00 їх слід вживати у невеликій кількості (20-30 г). Також хорошим способом вгамувати апетит буде трав’яний відвар, особливо з м’яти, меліси, ромашки, звіробою. Що стосується риби, то надавайте переваги річковим білим видам і готуйте її на парі.

Будь-яка білкова їжа знижує почуття голоду.

Дієтолог Олександр Кущ зауважує, що нещодавно ізраїльські вчені довели, що останній прийом їжі повинен бути за три години до сну. Це сприяє нормальній динаміці гормонів, які виробляє наша жирова тканина.

Міф 5. Відмова від їжі після 18:00 допоможе схуднути. Обмеження себе в їжі після 6 вечора допоможе схуднути до тої пори, поки ви не перестанете це робити. Пам’ятайте, що будь-які обмеження призводять до порушення обміну речовин. Далі існує велика ймовірність того, що ви наберете вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: Що їсти на сніданок восени

Новости по теме