Життя без смартфону: у Франції планують обмежити використання гаджетів у публічних місцях

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як французи планують позбавитись залежності від смартфона - розібрались у «Сніданку з 1+1» .

Поделиться:

Французьке містечко Сен Порт може обмежити використання смартфонів у громадських місцях. А все тому, що жителі самі проголосували за таке рішення. Воно має на меті позбавити людей залежності від гаджетів. Мер містечка підтримав ініціативу громадян і планує сам ввести необхідні процедури для дотримання новостворених правил.

Смартфонами не можна буде користуватися під час прогулянки на вулиці, перед школами, у магазинах, в кафе і ресторанах. Влада також запровадить статут для сімей — він заборонятиме використання смартфонів дітьми у певний час, переважно зранку, перед сном і під час їжі. Якщо сімʼя не захоче, аби дитина користувалась смартфоном, їй необхідно буде підписати відповідну згоду, в якій вони зобов'язуватимуться не давати малюкам його до настання 15 років.

Таким чином, держава сама забезпечить дитину телефоном старого зразка, що повинен бути у дитини виключно для здійснення дзвінків. Втім, подібні правила не зможуть повністю заборонити використання гаджетів у публічних місцях, адже такого закону не існує. Мер міста все одно продовжує впровадження такого механізму через співпрацю із закладами, що можуть заборонити використання смартфонів у своїх приміщеннях. Побороти залежність від технологій вважає необхідністю.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як побороти залежність від смартфона (поради психотерапевта)

Новости по теме