5 книжок від українських видавництв для довгих вихідних

5 книжок від українських видавництв для довгих вихідних
freepik.com

Видання, що скрасять ваш весняний відпочинок.

Поделиться:

Травень дарує українцям чимало вихідних. Чому б не присвятити вільний час цікавим книжкам? Які видання складуть вам гарну компанію, читайте далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пошуках себе: 7 новинок від українських видавництв

«Джейн Ейр»

Автор: Шарлотта Бронте

Видавництво: #книголав

Історія маленької сироти, яка повсякчас стикається з несправедливістю та неприйняттям, упродовж сторіч зворушує серця багатьох. Адже попри всі негаразди героїні вдається зберегти і честь, і гострий розум, і вірність своїм прагненням та переконанням. У дорослому віці, шукаючи кращої долі, Джейн стає гувернанткою і починає нове, майже щасливе життя в Торнфілді. От тільки привабливий та багатий душею господар, містер Рочестер, щось від неї приховує. Роман став метафорою жіночої шляхетності й сили в світовій літературі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 дитячих книжок, які допоможуть пізнати світ

«Ніжність»

Автор: Давід Фоенкінос

Видавництво Старого Лева

«Ніжність» — книжка, що підкорила мільйони читачів у всьому світі. 

Наталі пощастило зустріти ідеального чоловіка, але ідилія раптово уривається. Вона загортається у кокон болю і страждання, повністю віддається роботі і, здається, вже ніколи не зможе бути щасливою. Одного дня під впливом якогось химерного імпульсу Наталі цілує свого нудного колегу, найпересічнішого на світі чоловіка, й миттєво забуває про цей дивний вибрик. Наталі й Маркус — на перший погляд, зовсім не пасують одне одному, проте той випадковий поцілунок перевертає їхні життя.

За мотивами книжки вийшов однойменний фільм, режисерами якого стали брати Фоенкіноси.

«Чекай удома, коли повернуся»

Автор: Ельчін Сафарлі

Видавництво: BookChef

Батько в літах щодень пише листи, сповнені туги за минулим і надії на тепло, адресуючи їх доньці, якої не бачив ледь чи не вічність. Та насправді ця драматична історія із невпинним крокуванням до мети, жагою до життя і прагненням оберігати рідних і творити добро трапляється щодень і з кожним із нас. Ми жадаємо сонця і тепла, хочемо любити і натомість бути потрібними, та чомусь забуваємо, що все найрідніше і найзатишніше чекає на нас саме вдома.

«Дарунки»

Автор: Даніела Стіл

Видавництво: Книжковий клуб Клуб сімейного дозвілля

Світовий бестселер розповідає про те, як колись Пол Паркер проміняв свою дружину Вероніку на багату молоду француженку. Він так вирішив. І цей крок, здається, змінив не тільки його власне життя… Після тривалої важкої хвороби він зібрав всю свою родину, щоб оголосити останню волю й сказати важливі слова дітям. Кожному з них — трьом донькам і єдиному сину — він приготував особливі дарунки, які в майбутньому мають допомогти їм досягти щастя. Але найбільший сюрприз він приготував для своєї колишньої дружини Вероніки...

«Шпинат для мізків», «Імбир для душі», «Мигдаль для серця» 

Автор: Ірина Мацко

Видавництво: Фоліо

Усі три видання обіцяють діяти на читача подібно лікам.

«Шпинат для мізків» містить поживні думки. При душевному болю прочитайте «Імбир для душі» — це знизить неприємні відчуття. А якщо прочитати історії повільно вголос на самоті, а потім перечитувати уривки з них та висновки, то вони діятимуть, як компрес на болюче місце. «Мигдаль для серця» — продукт універсальний. Його можуть вживати майже всі категорії людей, за винятком тих, що мають індивідуальну непереносимість душевного тепла або надлишкову увагу до себе. Щоденне споживання десяти-п’ятнадцяти сторінок «мигдальних» творів забезпечує організм повноцінним комплексом думок та емоцій, необхідних для відчуття наповненості життя.