У пошуках себе: 7 новинок від українських видавництв

7 новинок від українських видавництв, які допоможуть пізнати себе
freepik.com

Видання, які допоможуть краще пізнати себе та віднайти гармонію.

Поділитися:

Цієї весни на книжкових полицях крамниць з'явилося чимало цікавих мотиваційних книжок. Як покращити свій внутрішній стан та здоров'я, як зі спокоєм сприймати поразки, як знайти баланс між сім'єю та роботою — наступні видання допоможуть вам знайти відповіді на ці та інші запитання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 книг, які надихнуть зустрітити весну іншою людиною

«Право на помилку: 25 успішних жінок розповідають про те, чого їх навчили власні помилки»

Автор: Джессіка Бекол

Видавництво: #книголав

Ми оточені неймовірними історіями успіху. Нам розповідають про «Вона так багато працювала — і у неї вийшло» або «Йому пощастило — і він став мільйонером». Чи справді люди, які досягли вершин і так багато говорять про «цінності навчання на помилках», могли коли-небудь помилятися? Що ж стоїть за цими історіями? Джессіка Бекол провела 25 інтерв’ю для книжки «Право на помилку». Видатні й успішні жінки зізнаються, що саме їхні власні помилки та правильні висновки дозволили їм стати тими, ким вони є зараз. Розповіді про складні рішення, серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди, а також безліч практичних порад — усе це допоможе вам не боятися робити помилки і йти вперед, а досвідченим — проаналізувати власний шлях і по-новому подивитися на всі свої перемоги та поразки.

«Сновидіння: про що говорить мозок. Розгадайте таємну мову ночі»

Автор: Доріс Е. Коен

Видавництво: #книголав

Сни — це не просто випадкові події, витворені уявою. Сни — таємна мова людської підсвідомості. Яку інформацію вони несуть та як можуть вплинути на ваше життя? У цій книзі ви не знайдете загального тлумачника снів. Досвідчена психотерапевтка Доріс Коен допоможе вам навчитися розкривати сенси ваших снів для самих себе. Авторка пропонує семикрокову методику пригадування снів та їх детального вивчення. Дотримуючись цих простих кроків, ви зможете отримати чіткіше уявлення про власну підсвідомість і, як наслідок, краще зрозуміти своє життя в реальному світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 дитячих книжок, які допоможуть пізнати світ

«Між двох вогнів. Чому ми досі обираємо між роботою та сім`єю»

Автор: Анна Марі-Слотер

Видавництво: Наш формат

Сьогодні жінкам постійно доводиться перебувати у стресових умовах, коли їхня кар’єра й сім’я — на різних шальках терезів. Авторка досліджує, як потрібно змінити культуру трудових відносин, соціальну та державну політику, а також пояснює, чому питання балансу між роботою й особистим життям — болісна тема як для жінок, так і чоловіків.

«Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем»

Автор: Марк Менсон

Видавництво: Наш формат

Із дитинства нам нав’язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні ґаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі й не менш яскраві світлини в соцмережах. Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємося уникати будь-якого негативу. Однак негативний досвід, як переконує дослідник Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя.

«Секрети спокою «Лінивої мами»

Автор: Анна Бикова

Видавництво: Bookchef

Якщо мама розлючена і в шаленстві трясе дитину — вона руйнує її. Якщо мама зберігає маску спокою в момент, коли всередині кипить лють — вона руйнує себе. Як із цим впоратись і як цього уникнути? Анна Бикова — педагог, психолог і автор книг-бестселерів у серії «Лінива мама» — пояснює, наскільки важливо для мами вміти повертати себе у стан душевного спокою. Лише з точки покою адекватно вирішуються дитячі конфлікти, відшукуються переконливі слова, слова для розради, вмовлянь.

Із цієї книжки ви дізнаєтесь: як зрозуміти причину свого роздратування, як попередити дитячу істерику, коли і яким чином можна порівнювати дитину, як правильно сказати "ні", як мамі зберегти свій життєвий баланс. 

«Рослинний парадокс»

Автор: Стівен Р. Ґандрі

Видавництво: Bookchef

Американський кардіолог Стівен Ґандрі, автор книги The Plant Paradox («Рослинний парадокс»), яка вже стала бестселером у США, розгорнув справжню війну з томатами. Його наукове дослідження викликало такий резонанс серед лікарів і пацієнтів, що книгу одразу переклали в багатьох країнах Європи й Азії. Нарешті її можна прочитати українською. 
На її сторінках автор розповідає про те, як правильно харчуватися і як звичайні продукти, за неправильного вживання, можуть завдати шкоди вашому здоров'ю.

«Від того, що ми їмо, залежить усе наше життя, а наше здоров’я — від того, що їсть наша їжа», — стверджує Стівен Р. Ґандрі.

Тож автор наводить список корисних для здоров’я продуктів, а також рецепти дуже простих у приготуванні страв із них, які сприятимуть досягненню ваших цілей — втратити зайву чи набрати бажану вагу, позбутися хвороб, які заважають повноцінно жити і працювати.

«Відверта розмова про жіноче здоров’я»

Автор: Наталія Лелюх 

Видавництво: Клуб сімейного дозвілля

Автор, популярний блогер і лікар Наталія Лелюх прагне зруйнувати укорінені в свідомості кількох поколінь стереотипи про жіноче здоров’я.Автор просто й доступно пояснює складні й важливі речі: що потрібно знати сучасній жінці про лікарів і пацієнтів, мікрофлорі і гормонах, на що звертати увагу, щоб уникнути серйозних патологій і як лікувати хвороби, що вже існують.