У Світ навиворіт покажуть спеціальний випуск про трагедію на АЕС Фукусіма

Світ навиворіт. Україна

Глядачі побачать вражаючі кадри із зони відчуження.

Поделиться:

Сьогодні о 22.00 телеглядачі 1+1 побачать спецвипуск програми Світ навиворіт про найсильніший землетрус за всю історію Японії, а також про трагедію на АЕС Фукусіма, яка торкнулася всього світу.

Випуск стане першим у циклі програм Вогняне кільце Японії про одну з найбільш сейсмічно активних зон світу.

11 березня 2011 року в Японії стався землетрус силою в 9 балів, що спричинив неймовірно сильне цунамі, яке зруйнувало не тільки прибережну зону, але і долі десятків тисяч людей. Природне лихо спровокувало аварію на АЕС Фукусіма, сколихнувши весь світ новиною про можливість повторення трагічної історії Чорнобиля. В результаті землетрусу і цунамі загинуло майже 16 000 чоловік, а близько 3000 до сих пір вважаються зниклими безвісти. Майже півмільйона японців досі перебувають у тимчасових укриттях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія навиворіт: 5 дивовижних фактів про країну сонця, що сходить

У спеціальному випуску програми Світ навиворіт вустами очевидців розкажуть подробиці трагічних подій і відновлять хронологію найстрашнішого дня в історії сучасної Японії. Дмитру Комарову вдалося взяти ексклюзивні інтерв'ю у людей, які, незважаючи на загрозу ядерного вибуху, ліквідували пожежу на атомній станції і врятували тим самим мільйони життів по всьому світу.

«Перед виїздом у мене навіть не було часу на дзвінок дружині. Я тільки відправив їй смс про те, що мене відправляють на місце лиха. Вона відповіла: «Будь ласка, врятуй Японію», - розповідає Ясоу Сато, керівник елітного підрозділу пожежників, який героїчно боровся з вогнем безпосередньо в епіцентрі подій.

Команда проекту Світ навиворіт у складі ведучого Дмитра Комарова та оператора Олександра Дмитрієва побували в зоні відчуження всього в 10 кілометрах від атомної станції, щоб зняти унікальні кадри покинутого міста, де до сих пір заборонено перебувати. Дмитра Комарова вразила кардинальна відмінність «японського Чорнобиля» від зони відчуження в Україні.

«Трагедія, яка сталася в Японії, змушує задуматися і зрозуміти наскільки ми, люди, безсилі в порівнянні з силами природи. І неважливо, який рівень економіки країни, наскільки високі зарплати і наскільки впливовий уряд. Якщо природа вирішить, гроші в одну мить перетворяться в нічого не варті папірці, які спливають в океан разом з їхніми власниками, будинками, машинами і усім майном. А такі слова як «статус», «достаток», «впливовість» просто втратять свій сенс. Японська трагедія показує, наскільки наша земля могутня і водночас тендітна», - говорить Дмитро Комаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих фактів про Японію, які шокують

 

 

Новости по теме