4 витончених образи Катерини Кухар у балеті «Лісова пісня»

Танці з зірками
Катерина Кухар у Лісовій пісні
1plus1.ua

Прима-балерина Катерина Кухар та її чоловік Олександр Стоянов відкрили новий балетний сезон

Поделиться:

8 вересня відбулося відкриття 150-го балетного сезону 2017-2018. Першим балетним номером стала «Лісова пісня» - діамант української класичної хореографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Катерина Кухар розповіла, чому дарує квіти зірковим учасникам шоу

«Вистава в Національній опері України проходить вкрай рідко, лише 2 рази на сезон. Цього року я буду танцювати в ньому 10-й раз. Це красива казка про кохання та мрії», - розповіла Катерина Кухар

Головні партії Мавки та Лукаша виконали улюблені артисти країни прима-балерита і суддя шоу Танці з зірками Катерина КухарЯк після поцілунку Полякової Катерина Кухар оцінила виступ співачки та її чоловік, артист Олександр Стоянов.

«Прем'єра балету «Лісова пісня» в Національній опері України пройшла в 1946 році, і вже багато років цей спектакль вважається візитною карткою. На мій погляд, кожен поважаючий себе українець повинен подивитися цей балет і прочитати твір Лесі Українки», - запевняє Олександр Стоянов

Катерина Кухар постала перед глядачами в образі Мавки і змінила чотири вишуканих наряди.

«У цій виставі я міняю чотири образи, всі вони різні і за кольоровою гамою, і по деталях костюму. Артисти розповідають глядачеві історію не тільки за допомогою танцю, але і за допомогою костюму, в якому кожна деталь важлива. Символіка кольору - це особлива мова», - стверджує Катерина Кухар

Образи та костюми Катерини КухарКатерина Кухар із чоловіком «переклали» на мову балету хіт Take Me To Church в «Лісовій пісні» відповідають певній порі року.

Повітряна та ніжна зелена сукня символізує розквіт кохання між Мавкою та Лукашем.

Вони познайомилися навесні, коли все дихає свіжістю та зеленню, тому балерина з’являється перед глядачами у зеленій сукні. Український дизайнер Любава Сокіл займалася створенням цього костюму для тендітної Катерини Кухар. Сукня розшита камінням, а для створення спідниці обрали нестандартний крій. Кожен стрибок балерини супроводжувався легкими рухами тканини. Особливий метод запилення використовувався по всій довжині сукні, аби вона мерехтіла десятками відтінків зеленого.

Для створення зеленої сукні Мавки я надихалася красою природи, тому використовувала малюнок гілок дерева, який перенесла на хітон. Вдалося це завдяки ручному розпису срібними нитками.

Сукня в українському народному стилі. Влітку Мавка вирішує жити серед простих людей заради свого коханого. Костюм балерини виконаний в традиційному українському стилі, щоб показати, як раніше одягалися люди.

Сіро-червоний костюм став символом зради Лукаша. Настала осінь, і їх кохання зав’яло.

Сукня з білого хітону. З початком зими душі Мавки та Лукаша зустрічаються в іншому світі. Білий колір передає атмосферу холоду та спустошеності.

Репетиції артистів проходили у суворому та регулярному режимі. Пара відповідально тренувалася, аби виступ був ідеальним.

Складні підтримки, емоційні образи, майстерно виконані стрибки - Катерина та Олександр здивували глядачів та потонули у шквалі оплесків. Пара не боїться експериментувати та ризикувати. Їх підтримки часто бувають небезпечними, однак на сцені рухи танцюристів виглядають граціозно та легко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стримуючи сліз: Катерина Кухар розповіла про особисту ціну слави

Новости по теме