Чому Європа гальмує постачання зброї і чи пов’язано це з можливим нападом росії на країни НАТО

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Яка причина затримок зброї від країн Європи і до чого вони готуються?

Поделиться:

Наразі Україна потерпає від постійного дефіциту зброї та снарядів. Команда ТСН поспілкувалася з головою МЗС Польщі Радославом Сікорським з приводу цієї ситуації. Також військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ексклюзивному інтерв'ю каналу TSN.UA відповів на найбільш актуальні питання щодо військової підготовки країн північноатлантичного альянсу до ймовірної атаки з боку рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення військовозобов'язаних чоловіків з-за кордону: президент озвучив свою позицію

Нещодавно видання Bild опублікувало документ про те що збройні сили Німеччини нібито готується до війни з росією і видання стверджує що ескалація  можлива вже в лютому цього року. А британське видання Daily Mail видало заяву і детальний план ймовірного нападу з боку росії на країни НАТО. На ньому видно, що розпочнеться напад з країн Балтії прямими штурмовими діями, а на кіберфронті рф планує вразити по головним центрам зв’язку.

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський дав коментар ТСН, де повідомив, що не вірить у такий сценарій, адже НАТО має значні військові переваги, які одразу зможуть дати відсіч. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ексклюзивному інтерв’ю TSN.UA  також розповів, що сумнівається в такому розвитку подій, адже військова потужність рф не дозволяє активно наступати і захоплювати великі населені пункти в Україні. А для вторгнення в країни НАТО треба значно більше засобів і кількості людей. Публікація в закордонних виданнях проєктувала лиш можливий сценарій, аби на його основі провести якісні військові навчання збройних сил альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не запрацював ленд-ліз і чим він важливий: пояснили у "Сніданку з 1+1"

Разом з тим, проблема допомоги Україні досі стоїть гостро, а її затримки значно впливають на хід війни. Основна проблема полягає в тому, що виробничі потужності зростають недостатньо швидко. Тим не менш, Польща продовжує підтримувати Україну і найближчим часом готує новий пакет військової допомоги, а також приєднується до гарантій безпеки G7 і пропонує продовжити військовий кредит для закупівель у Польщі.

“Це насправді термінова задача для нас - допомогти Україні боєприпасами та засобами захисту їхніх міст та критичної інфраструктури. Я намагаюся наголошувати на актуальності цих питань.”- доповідає голова МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Новости по теме