Марічка Падалко з’явилась на міжнародному каналі Аль-Джазіра, де розповіла про рік війни в Україні

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Марічка Падалко розповіла для Аль-Джазіра про рік війни в Україні — 1+1

Марічка Падалко розказала, як це — жити і працювати в країні, де другий рік йде повномасштабна війна.

Поделиться:

Ведуча марафону «Єдині новини» від 1+1 та ТСН Марічка Падалко з’явилась на одному з найбільших міжнародних новинних каналів Аль-Джазіра (Al Jazeera), який транслюється по всьому світу. Це перший англомовний канал новин, головна штаб-квартира якого розташована на Близькому Сході, у Катарі.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко вперше пробіжить Бостонський марафон заради допомоги із реабілітацією звільнених з полону українських військових

Марчка Падалко 1+1

Кореспонденти Аль-Джазіра запитали у Марічки Падалко — як це жити і працювати в країні, де другий рік йде повномасштабна війна. Ведуча пригадала, що 24 лютого 2022 року – то був найважчий день в її професійному житті. Марічка Падалко разом зі своїм колегою, ведучим «Сніданку з 1+1» Єгором Гордєєвим першими рано вранці повідомили українським глядачам про початок повномасштабного військового вторгнення росії.

Марічка Падалко 1+1

«Коли ми повідомили українцям, що почалась війна і росіяни завдають ударів по всій країні, намагалися обережно підбирати слова. В той час я відчула себе не тільки ведучою, але й терапевтом, психологом і військовим експертом. На той момент я ще не могла розрізняти звуки вибухів, які ми всі чули, але намагалася якось це пояснити», — пригадує ведуча.

Марічка Падалко розповіла, що у перші дні каналом 1+1 було прийнято рішення перенести мовлення у більш безпечне місце, подалі від Києва, де в ті дні на вулицях вже йшли бої і звідусіль були чутні автоматні черги. А ще пригадала, як в перші тижні через комендантську годину і постійну ракетну небезпеку ночували з колегами прямо на роботі, у підземному паркінгу.

Марічка Падалко 1+1

«Ми спали у паркінгу у спальниках, потім піднімалися наверх, умивалися, чистили зуби і були вже готові знов до прямих ефірів. Багато наших журналістів опинилися не просто репортерами на війні, а репортерами на війні у своїй країні. Їх рідні, діти і знайомі опинилися в небезпеці. Ось це було найскладніше», - згадує Марічка. 

Разом із Падалко в репортажі телеканалу Аль-Джазіра з’явився також і фотограф-журналіст Євген Малолєтка, який працює на війні з 2014 року. А також Ліна Кущ, перший секретар Національної спілки журналістів України.

Новости по теме