Перший спортивний протез у 2017 році для учасника «Переможців» презентували в Сумах

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Перший спортивний протез у 2017 році для учасника «Переможців» презентували в Сумах
1plus1.ua

У суботу, 11 березня у Сумах вперше в Україні відбулася презентація оновленого соціального мультимедійного проекту "Переможці", організованого ТСН та журналом VIVA!.

Поделиться:

Експозицію з кількома новими світлинами відкрила куратор проекту, волонтер, ведуча новин ТСН на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька. Сумчани першими побачили фотографії нових учасників проекту – ветеранів АТО Вадима Мазниченка, Сергія Романовського та Вадима Свириденко, які втратили частини тіла під час бойових дій на сході України, але не втратили сили духу. Органзітори таким чином привідкрили завісу перед грандіозною презентацією у НСК Олімпійський у квітні 

На відкриття завітали "переможці" - ветеран АТО Владислав Кузнєцов, Вадим Мазниченко, а також сумчани Анатолій Горбенко, В'ячеслав Буйновський, Олександр Бабченко і директор Громадської організації AXIOS Олег Магалецький. 

Підтримав "Переможців" і заспівав на презентації Володимир Ткаченко. 

Проект запросила у місто Громадська організація "Суми" на чолі з Вадимом Дубодєловим. На відкриття виставки завітали місцеві ветерани та учасники АТО, волонтери та лікарі, студенти та жителі міста. 

"Такі мотиваційні виставки спонукають ветеранів АТО більше брати участь у громадському житті, працювати, займатися спортом. Ветеранам АТО з ампутацією важче ніж іншим пристосуватися до нового життя, на жаль, і навколишнє середовище не завжди цьому допомагає. Але коли вони бачать, що інші змогли перемогти обставини, йти вперед і досягти успіху - це надихає на власні звершення" , - зазначив Вадим Дубодєлов. 

Справжньою несподіванкою для ветерана Олександра Бабченко та гостей заходу стала реалізація благодійної ініціативи, що допоможе чоловіку розвиватись у спорті.

Олександру був вручений сертифікат на спортивне протезування від мецената проекту Андрія Мацоли! Спортивний протез стегна для занять кросфітом вже оплачено, його встановлять у Харкові, тож найближчим часом "переможець" зможе розпочати тренування і продемонструвати нові спортивні досягнення. 

Легендарний розвідник 92-ї бригади, сумчанин Олександр у 2014 році під час бою біля міста Щастя потрапив під мінометний обстріл, і в результаті поранення втратив ногу, переніс численні операції.  У нього є дружина і син.

"Ми розуміємо, як важливо дати можливість ветеранам займатися спортом, адже це є складовою їх повноцінного життя. Громадська організація АXIOS, зокрема, займається питаннями працевлаштування колишніх бійців АТО. Впевнені, що улюблена справа та спортивна реабілітація допоможе ветеранам швидко повернутися до мирного життя", - зазначив Олег Магалецький, директор Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS. Саме він вручив сертифікат Олександру.  

Наша мета - змінити громадську думку по ставленню до людей з інвалідністю. Щоб українці навчились сприймати людей з протезами або на інвалідних візках як рівних. У продовжені проекту, ми покажемо необмежені можливості таких людей. Доведемо, що вони сильні та красиві і своїм прикладом надихають інших не здаватися,- зазначила Соломія Вітвіцька. 

Про пристосування міського середовища, зокрема, про програму встановлення пандусів у Сумах, на відкритті планували розказати представники місцевої влади. Але, на жаль, ніхто з них на подію не завітав. Дуже сподіваємося, що зміни в місті будуть. 

Фотовиставка оновлених "Переможців" у Сумах триватиме до 26 березня. Вхід вільний. Вже 19 квітня у Києві у НСК "Олімпійський" відбудеться масштабна презентація продовження проекту з 15 новими учасниками. Неймовірні світлини створили фотограф Олександр Мордерер та стиліст Тетяна Рубльова, які працювали над фото образами  героїв першої частини проекту.

Цього року проект підтримують ще більше партнерів та меценатів - громадська організація AXIOS та меценат Андрій Мацола, благодійний фонд "Серце воїна", Паралімпійський комітет та Міністерство закордонних справ, Run Ukraine, клініка Доктора Валіхновського, агенція Key Strategy.

Запрошуємо всіх долучитися до благодійного забігу на 2 км «Переможці» у Києві 9 квітня. Зареєструватися можна за посиланням.

Біжимо, щоб подякувати ветеранам за їх подвиг та підтримати ветеранів з інвалідністю, а також допомогти придбати спортивний протез Олексію Аванесяну.

Команда "Переможців" разом з однодумцями сконцентрують свої зусилля на психофізіологічній реабілітації, соціальній адаптації ветеранів, а також на розвитку сучасного спортивного протезування в Україні.  

Новости по теме