«Ваша довіра – це наша сила. Ми просимо вірити і довіряти Збройним силам», – заступниця міністра оборони Ганна Маляр у шоу «Твій вечір»

У шоу Твій вечір обговорили готовність України до захисту від агресора (коментарі заступниці міністра оборони Ганни Маляр)

Вчора, 21 лютого, в інфотейнмент-шоу «Твій вечір» обговорили ескалацію збройного конфлікту на Сході України та готовність нашої держави до відсічі країні-агресору.

Поделиться:

У новому випуску інфотейнмент-шоу «Твій вечір» обговорили складну політичну ситуацію, пов'язану з рішенням Президента Російської Федерації Владіміра Путіна визнати "незалежність" так званих ЛНР та ДНР. Гостями студії були:

Ганна Маляр – заступниця міністра оборони України;
Марічка Падалко – журналістка, телеведуча;
Стелла Захарова – олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики;
Сергій Притула – волонтер, політик, телеведучий.

Про промову Владіміра Путіна та факт визнання ним ДНР та ЛНР Ганна Маляр сказала наступне:

"З одного боку, ми всі думаємо, що це погано. Але давайте подивимося на це з іншого боку: він змушений змінювати тактику, тому що він не зміг з нами впоратися. На сьогодні українська влада не сідає за перемовини з представниками окупованих територій. Путін не зміг нас зламати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфляція та курс долара в Україні: у шоу «Твій вечір» дали макроекономічні прогнози на 2022 рік

Заступниця міністра оборони України наголосила, що ризики агресії з боку Російської Федерації є вже 8 років поспіль, з 2014 року і зараз вони доволі суттєві. Проте не варто порівнювати ситуацію, яка складається зараз, з подіями 2014 року.

"Не треба боятися сценарію 2014 року. Бо тоді була тотальна зрада з боку людей в погонах. Станом на сьогодні фактору цієї зради вже точно не буде. У нас більше 400 тисяч осіб на сьогодні – це учасники бойових дій з досвідом. Крім того, в цьому році Президент повністю змінив військове керівництво України. На сьогодні це майже на 100% бойові командири, які пройшли досвід війни з РФ. Озброєння Зборойних сил України також не можна порівняти з 2014 роком, коли ми дійсно були не готові до війни", – сказала Ганна Маляр.

Ганна МалярГанна Маляр, застіпниця міністра оборони України

Після цих слів Ганна Маляр звернулася до українських громадян:

"Ваша довіра – це наша сила. Ми просимо вірити і довіряти Збройним силам і спокійно спати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи доречно жартувати у напружені часи: обговорення у студії шоу "Твій вечір"

Заступниця міністра оборони України вказала і на головну помилку нашого ворога – не ставитися до нас, як до рівноправного суперника. Пані Маляр наголошує:

"Нарешті ми як рівні говоримо з Заходом, і це дуже важливо. І для росіян це несподіванка, тому що ми для них завжди були другосортні, частиною їхньої "імперії". Головна їхня помилка сьогодні – їм дуже складно уявити, що ми потужна нація".

Ганна Маляр Твій вечір

Також Ганна Маляр запевнила, що Збройні сили України готові до різних сценаріїв подальшого розвитку подій і ретельно їх прораховують:

"У нас є розвіддані, аналітика, на основі яких ми робимо свої прогнози. На сьогодні ми маємо потужне озброєння, ми займалися і займаємося укріпленням кордону, захистом повітряного простору. Дії для захисту України весь цей час робляться постійно, і Збройні сили готові до того, щоб чинити опір".

Дивіться відео "Твій вечір" від 21 лютого із заступницею міністра оборони в студії: