Власта Грабовська: Інтерв'ю з акторкою серіалу Школа

Школа
Власта Грабовська (Ліза зі Школи): інтерв'ю
Фото: @vlasta_grabovska

Актриса розповідає про особисте життя та залаштунки серіалу.

Поділитися:

Власто, привіт. Читачам 1plus1.ua цікаво дізнатися про тебе побільше. Розкажи про своє дитинство.

В мене було дуже насичене дитинство, не зважаючи на те, що я росла одна, без братів і сестер. Мала багато додаткових занять. Англійська, німецька, танці, плавання, співи.

Коли ти вирішила пов’язати своє життя з акторством?

Ще коли була школяркою, я ходила на хор. І ми з ансамблем ставили  різні жартівливі вистави, капусники. Після 9 класу я вступила у коледж на режисерський факультет. Вже на першому курсі одна з викладачок, актриса Віталіна Біблів, дуже надихнула мене. Саме на її уроках я зрозуміла, що хочу цим займатись і надалі.

Тебе батьки підтримують у твоєму виборі?

Зараз вже так. Оскільки мої батьки не пов’язані із творчістю взагалі, спочатку вони хотіли, щоб я здобувала «нормальну» професію, яка може приносити хороші прибутки. Юрист чи щось подібне. Але після того, як вони побачили, що я до цього серйозно ставлюсь, вони почали мене дуже підтримувати. Мама щодня запитує, як пройшла репетиція, зйомки, що нового ти дізналась?

На фото: Власта Грабовська

Розкажи про свій перший досвід роботи на знімальному майданчику.

Це було ще в школі. Один з однокласників запропонував позніматися у масовці якогось історичного серіалу. Я навіть назву не пам’ятаю. Я погодилась. Найбільше мені запам’яталися з тих зйомок гарні костюми. Після того було декілька епізодичних ролей. Взагалі, у серіалі Школа – це моя перша лінійна роль.

Як ти потрапила до серіалу Школа?

Мені подзвонили, запросили на кастинг, коли я вже навчалась на акторському факультеті. Я пішла. Спочатку були проби без режисера, потім запросили на проби з режисером, а після того вже парні проби. Так мене і затвердили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власта Грабовська: цікаві факти та найкращі фото нової зірки серіалу Школа

Ти дивилася перший сезон?

На жаль, я пропустила перший сезон. Але, після того, як мене запросили на проби, я швиденько почала переглядати серія за серією, і якось так затягнуло.

На фото: Власта Грабовська

Ви схожі із Лізою, яку ти граєш? Як ти ставишся до своєї героїні?

Я її дуже часто не розумію. Ми зовсім не схожі. Вона мрійлива, емоційна і це нормально для її віку. Але, за цей час я встигла її полюбити. Вона дуже цікава дівчинка, добра. Негативних рис я в ній не бачу. Так, вона помиляється, але в такому віці – це нормально.

Розкажи про свої стосунки із колегами по знімальному майданчику? З ким потоваришувала?

Найбільше зблизилась із Сергієм Власенком, це мій екранний тато. У нас з ним найбільше спільних сцен, тому і спілкуємось часто. А так, усі дуже привітні, і я маю гарні стосунки з усіма акторами серіалу.

Розкажи про якісь цікаві моменти на знімальному майданчику.

У перший мій знімальний день першою сценою була сцена з поцілунком. Я ще навіть не встигла з партнером познайомитись і тут відразу треба цілувати. Ми, звісно, все відпрацювали, але всередині якийсь зажим був.

На фото: Власта Грабовська

Що дається найважче?

Найважче даються драматичні сцени. Коли потрібно заплакати. Але режисер дуже допомагає налаштуватися. У такі моменти я припиняю думати, як Власта, і починаю думати, як Ліза. Тобто це не твої партнери по зйомкам, це твої батьки, твій брат, твої друзі…

Хто для тебе є прикладом акторської майстерності?

Я часто ходжу в театри. І буває, навіть усіх імен не знаю, але акторська гра мене вражає. У нас в країні дуже багато талановитих акторів. Іноді сиджу на виставі, і просто щелепа закочується десь під задній ряд від захвату. Мій наставник і людина, якою я досі надихаюсь – це Віталіна Біблів. Я намагаюсь ходити на її вистави. А із зарубіжних акторів мені подобається Хелена Бонем Картер. Вона така божевільна у своїй грі, але така органічна. Захоплює те, що дивує. А вона дивує постійно. Я б хотіла вміти перевтілюватись, як вона.

На фото: Власта Грабовська

Дивишся фільми? Який улюблений?

Мені подобаються драматичні фільми. «Зелену милю» люблю, «Достукатися до небес»,  його можу передивлятися постійно.

Чи є в тебе коханий?

Так, є.

Як він ставиться до твого щільного графіку.

Деколи ображається, що мало часу йому приділяю. Але загалом, він мене підтримує. Коли я нервую, заспокоює і налаштовує на роботу. Але сцени з поцілунками він не дивиться. Каже, що не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марія Кондратенко: Інтерв'ю з акторкою серіалу Школа

На фото: Власта Грабовська

Тебе впізнають на вулиці?

Так, і це дуже приємно. Коли люди не бояться, підходять, обіймають. Мене це надихає, заряджає. І підлітки і старші люди – підходять. Оскільки, у серіалі розкриваються проблеми сьогодення, то і дивитися його цікаво і дітям, і їхнім батькам. Життя в українських школах йде паралельно із розвитком подій у серіалі. Цим, напевно, і чіпляє серіал.

Якою має бути сучасна дівчина?

Дівчина не має права бути несвідомою. Не має права відставати, не встигати за потоком інформації. Треба багато читати, багато дивитись. Звісно, зовнішній вигляд також важливий, але важливіше твоє наповнення. Зараз дуже швидко плине час і треба намагатись його переганяти.

На фото: Власта Грабовська

Чим ще захоплюєшся, окрім акторства.

Зараз у акторстві стільки всього – і танці, і вокал, і психологія. Тому мені і цікава ця професія. Зараз я повністю занурена у неї, і в свій розвиток у акторській майстерності.

Яку роль ти б хотіла зіграти?

Мене часто запрошують грати маленьких дівчаток, така у мене генетика: миле обличчя та зріст підходящий. Але мені вже не 14 і вже хочеться грати щось серйозніше. Я б хотіла зіграти Жанну Дарк (сміється). А чому б ні? Мені це спало не думку спонтанно, але саме такі спонтанні бажання зазвичай мають властивість здійснюватися.

Розкажи, про що мрієш?

Я б хотіла мріяти, що навчання ніколи не завершиться. Я не маю на увазі вищу освіту. Але я б хотіла, щоб у мене були сили продовжувати навчатись, коли ти вже стомився від того. Я розумію, що це не та мрія, про яку від мене б хотіли почути. Тому зараз я мрію поїхати на море. Давно вже не була на морі.

Новини по темі