Валентина Хамайко презентувала першу кулінарну книжку «Солодка неділя»

650 смаколиків та 100 літрів морсу приготували зірки 1+1 для гостей фестивалю Family Day

Поділитися:

В суботу, 2 вересня, у київському парку «Перемога» на фестивалі Family Day розташувався майданчик «Солодкий пікнік» з квітами, солодощами, фруктами, яскравим фотомайданчиком та подарунками. На самокатах приїхали ведучий «Сніданок з 1+1», народний кулінар Руслан Сенічкін, а також новий ведучий Єгор Гордєєв. Вони запросили до себе в гості авторку збірки рецептів домашніх десертів «Солодка неділя», улюблену ведучу шоу «Сніданок.Вихідний», турботливу матусю та дружину -  неповторну Валентину Хамайко, яка приїхала на майданчик на велосипеді.

Діти з батьками, сімейні пари та шанувальники ведучих затишно розмістилися на мальовничому майданчику, створеному івент-агенцією «Crème Brûlée». Руслан та Єгор розповіли, яких сюрпризів та рубрик чекати від нового сезону Сніданку глядачам. А далі ведучі влаштували справжнє інтерв’ю їх колезі – Валентині Хамайко, авторці книги «Солодка неділя» та сертифікованому спеціалісту з пекарського мистецтва, яка навчалася у Великобританії.

«Саме на цьому місці рівно рік тому, презентуючи свою книжку («Сніданки в саду») я передав естафету нашій Валі. І ось всього за рік – Валя презентує тут вже свою книжку десертів!», - зауважив Руслан Сенічкін.

У своїй книзі Валентина ділиться 58 рецептами родинних десертів, яких вистачить, аби кожної неділі радувати рідни новим смаколиком, що відповідає сезону та українським святковим традиціям. Наприклад, на вересень Валентина пропонує «Тарт з грушею», «Маковий пиріг», «Святковий торт з ягодами», «Шоколадно-медовий торт», а також «Вівсяне печиво» до школи. А на грудень припали «Домашні цукати», «Лимонний кекс», «Штолен», «Імбирне печиво» та «Торт з карамельним кремом». Всі охочі мали змогу особисто задати питання ведучій та дізнатися все найцікавіше про зіркову книжку. Найбільше Валю запитували діти – вони вишикувались в чергу перед Єгором Гордєєвим та наперебій ставили мільйон питань - який рецепт у книзі найсолодший? Який найкисліший? Всі, хто задавали питання, отримали корисні подарунки від «Прованс» - вишукані кухонні аксесуари з квітковим візерунком та мереживом, а також саджанці малини і лохини від «Брусвяна». Автором найкращого питання стала глядачка Лариса Іванівна, яка запитала Валентину про борошно, яке вона зазвичай використовує у приготуванні кулінарних шедеврів – саме вона отримала Сертифікат на відвідування залаштунків прямого ефіру «Сніданок.Вихідний», а також книжку «Солодка неділя» з автографом автора. Після офіційної презентації Валентина пригостила всіх гостей ароматними ватрушками, домашніми рогаликами з горіхами та курагою, а також смачними трикутничками з джемом за рецептами з її книги. Тож без подарунку не залишився ніхто - 600 смаколиків змели за лічені хвилини!

Також Валентина підготувала для всіх гостей кулінарний майстер-клас. Разом із шеф-кондитером і шоколатьє Дмитром Дударенком на очах у гостей вони наживо приготували вишуканий десерт крем-брюле, поділилися детальною технологію приготування, а потім і пригостили ним усіх присутніх. Здається, смачний пікнік не залишив нікого байдужим, адже черга за книгою з автографом Валентини Хамайко простяглася на декілька годин.

На фіналі заходу гостей чекали розваги від дитячих аніматорів Гарі Поттера та Герміони від студії «Квестманія».

Валентина Хамайко ділиться враженнями: «Мені надзвичайно приємно було побачити стільки гостей презентації. В цій книзі я ділюсь з усіма частиною свого життя, рецептами, що перейшли до мене від бабусі та мами, а також і авторськими надбаннями. Я щаслива, що цей вихідний день ми провели разом. І раджу всім започаткувати прекрасну традицію недільного сімейного чаювання з домашньою випічкою. Розкривайте книгу і готуйте разом зі мною».

Дякуємо за декор від Cтудії креативної флористики Поліни Школьникової. А також веселу розважальну програму й хімічне шоу від студії дитячих свят «Lunik».

Події на майданчику транслювалися на сторінці «Сніданку з 1+1» у мережі Facebook, де кожен охочий міг віртуально долучитися до заходу.

  1. https://www.facebook.com/snidanok/videos/1814773835207185/
  2. https://www.facebook.com/snidanok/videos/1814779385206630/

Якщо ви не змогли потрапити на майданчик фестивалю, дивіться, як усе відбувалося, в сюжеті «Сніданок з 1+1» за посиланням.