3 прості рецепти прохолодних напоїв
Читайте та зберігайте рецепти прохолодних напоїв, які легко приготувати вдома.
У передачі Сніданок з 1+1 перевіряли, чи безпечно купувати розливні напої на вулиці. Як виявилося, продавці більшості точок з розливними напоями не мають документів, що підтверджують якість товару.
Більш того, в багатьох місцях, де продаються вуличні напої, є великі проблеми з антисанітарією. Головні проблеми - відсутність дезінфекторів та холодильників, у яких мають зберігатися фрукти та молоко.
Щоб не отруїтися вуличними напоями необхідно слідкувати, щоб продавець був у рукавичках. Купуючи лимонад, звертайте увагу, щоб фрукти помили при вас. Якщо на точці продажу відсутній холодильник, ліпше відмовитися від кави з молоком.
Якщо ж ви не наважуєтесь скуштувати вуличного квасу сумнівної якості, пропонуємо вам 3 варіанти освіжаючих напоїв, які можна приготувати вдома.
Ананасово-імбирний лимонад
Інгредієнти (на 6 порцій):
2 склянки нарізаного ананасу
3 ст. л. подрібненого імбиру
4 ст. л. рідкого меду
1 ст. л. лимонного соку
0,5 склянки негазованої води
мінеральна газована вода
Спосіб приготування:
-
Покладіть ананас та імбир в каструлю середнього розміру, додайте мед, лимонний сік і воду без газу.
-
Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
-
Залиште на 5 хвилин на маленькому вогні.
-
Залиште лимонад настоюватися на 30 хвилин.
-
Процідіть напій через сито чи відіжміть за допомогою марлі.
-
Додайте мінеральну воду та подавайте охолодженим.
Домашній квас (на три літри)
Інгредієнти:
Чорний хліб
5 ст. л. цукру
Вода
Спосіб приготування:
-
Нарізаний кубиками хліб помістити на 20 хвилин у розігріту до 120 градусів духовку.
-
Покласти сухарі в банку, залити водою, додати цукор, м'яту за бажанням.
-
Настояти три дні.
Смузі з бананом та базиліком
Інгредієнти:
2 банани
10 листочків свіжого базиліку
1 ст.л. меду
чверть склянки води
Спосіб приготування:
-
Помістити всі інгредієнти у блендер та змішувати до отримання однорідної маси.
-
Додайте кубики льоду.
Такі прості для приготування напої подарують вам бадьорість у літню спеку.