5 фактів про користь та шкоду авокадо

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
5 фактів про користь та шкоду авокадо | 1+1
Фото: Getty Images

Про деякі його властивості ми й не здогадувалися.

Поділитися:

Афродизіак та найпоживніший фрукт, від якого шаленіє весь світ – авокадо швидко увірвалося в раціон українців. Однак воно може бути небезпечним для здоров’я: американські дослідники виявили в ньому токсини. Щоб не нашкодити своєму організму, авокадо варто не лише правильно їсти, а й вибирати – особливо, якщо куштуєш його десь в екзотичній країні. Що ж несе за собою авокадо – користь чи шкоду – читай далі. 

Користь

1. У фрукті міститься 11 вітамінів та 14 мікроелементів. В Україні авокадо не лише стало популярнішим, а й доступнішим у ціні. На прилавках можна знайти до десяти сортів різних за формою, розміром та кольором. Середня ціна фрукта – 50 гривень. Своїй популярності авокадо завдячує моді на здорове харчування. 

Фото: Getty Images

2. Авокадо принесе організму величезну користь, якщо його правильно споживати та обирати. Віддай перевагу стиглому плоду, всередині якого рухається кісточка. Зелені сорти менш корисні, ніж фіолетові, однак здатні довше зберігатися.

Споживати авокадо дієтологи радять у поєднанні з рибою, білими сирами, зеленню та овочами.

3. Корисні властивості авокадо краще проявляються в сирому вигляді. Термічна обробка робить його гірким. До того ж авокадо – цінний продукт для вегетаріанців, що вдало замінює м’ясо та яйця. 

Фото: Getty Images

Шкода

1. Близько до м’якоті в кісточці та шкірці плоду містяться небезпечні токсини. Авокадо – досить агресивний продукт. Він може викликати важку алергічну реакцію, розлади кишківника, інтоксикацію печінки. Дуже часто люди, які жодного разу не включали у свій раціон авокадо, скаржаться на розлад шлунку. 

2. Не варто зловживати авокадо при різноманітних дієтах. Воно багате на жирні кислоти – до 212 ккал у 100 г продукту. Замість очікуваного схуднення можна навпаки набрати вагу. 

Фото: Getty Images

Дізнайся більше про властивості авокадо з відео:

Корисні поради для здоров'я читай на нашому сайті:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі