5 головних новин тижня: атака на Ізраїль, страйк у Німеччині та загроза епідемії Х

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Головні новини тижня з 15 по 21 січня

Головні новини тижня з 15 по 21 січня, які ви могли пропустити.

Поділитися:

Розповідаємо головні новини, які відбулися в Україні та світі за минулий тиждень в період з 15 по 21 січня.

Костел Святого Миколая під загрозою руйнування

У 2021 році костел Святого Миколая пережив пожежу, після чого залишився фактично без комунікацій. Відтак через постійну вологу та морози окремі частини будівлі розсипаються.

Світ готується до нової епідемії "хвороби Х"

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус закликав світ готуватися до нової епідемії "хвороби Х". Наразі це гіпотетична назва невідомого патогену, що здатен викликати епідемію чи пандемію і нести загрозу людству в майбутньому. ВООЗ таку назву майбутніх пандемій використовує з 2018 року і свого часу COVID-19 теж був так званою хворобою. Про щось конкретне поки що не йдеться, але спеціалісти закликають бути готовими до нових викликів.

Іран атакував Ірак

В ніч на 16 січня Корпус вартових ісламської революції завдав ударів по цілях в Іраку та Сирії. Іранська сторона стверджувала, що балістичні ракети були використані для знищення шпигунських центрів та скупчень антиіранських терористичних угруповань у регіоні. Зокрема, метою удару нібито була шпигунська штаб-квартира ізраїльського Мосаду в іракському Курдистані. Щонайменше п'ять балістичних ракет вразили поблизу міжнародного аеропорту Ербіль. Незабаром він припинив роботу. Декілька вибухів пролунало також біля консульства США. Серед цивільних є постраждалі та загиблі.

Найбільший ракетний обстріл Ізраїлю

Минулої ночі із Сектору Гази по півдню Ізраїлю випустили більше 50 ракет. Вони летіли в бік міста Нетівод, приблизно за 15 км від кордону. За інформацією видання "Times of Israel", щонайменше 20 ракет були перехоплені системою "Залізний купол". Інформації про постраждалих немає. Місцеві ЗМІ пишуть, що це може бути найбільший ракетний обстріл за останні тижні.

У Німеччині триває масовий протест фермерів

Очікується близько 10 тисяч страйкарів зі своєю сільгосптехнікою. Протестувальники вимагають не скасовувати сільськогосподарські субсидії, а також звинувачують владу у розкраданні, кумівстві та розпалюванні війни.

Дізнавайтеся більше цікавих новин у "Сніданку з 1+1" у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі