5 правил, як пити молоко
У День молока з'ясовуємо, як правильно вживати продукт для максимальної користі.
1 червня у світі відзначається День молока. Продовольча та сільськогосподарська організація ООН ініціювала свято, щоб інформувати населення про властивості молочних продуктів та правильне їх вживання.
У програмі Сніданок 1+1 Товарознавець Богдан Голуб порадив купувати пастеризоване молоко та зменшити вживання домашнього. Справа в тому, що у процесі пастеризації в молоці знищуються мікроорганізми, що сприяють його скисанню, а також збудники хвороб.
Молоко має безліч корисних властивостей. Воно заспокоює нервову систему, разом з медом та маслом допомагає при болі в горлі, зменшує негативний вплив на організм солоної та кислої їжі, окрім того добре смакує.
Як правильно вживати молоко, щоб отримати від продукту максимальну користь?
-
молоко можна поєднувати з ягодами, фруктами та горіхами в якості перекусу
-
не рекомендується вживати молоко відразу після їжі
-
молоко варто пити окремо від інших продуктів. Пийте молоко за 2 години до прийому їжі та за 2 години після
-
не пийте холодне молоко, воно осідає на стінках шлункового тракту, перетворюючись на токсин
-
молоко краще засвоюється зі спеціями. Найкраще підійдуть куркума, шафран, кориця, імбир, мускатний горіх
Якщо організм не переносить лактозу, не спішіть в аптеку за кальцієм в таблетках. Необхідну норму кальцію мають броколі, вівсянка, апельсиновий сік, лосось, сардини та тофу.
Діться також, як правильно обрати молоко.