5 способів розвити та покращити пам'ять

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У програмі Сніданок з 1+1 лікар-невропатолог розповіла, що таке пам'ять та як її покращити.

Поділитися:

До студії програми Сніданок з 1+1 завітала лікар-невропатолог Тетяна Майкова, яка розповіла, яким чином можна покращити пам’ять.

Пам’ять - це кожна клітинка мозку. Вона формує людину як особистість, все, що сприймає дитина з навколишнього світу та поведінки батьків, потім відображається на її моделі поведінки.

Погіршення пам'яті спричинене емоційною, психологічною, інтелектуальною і навіть побутовою втомою мозку. На жаль, не існує таблетки, яка може покращити запам’ятовування конкретних речей.

Експерт розповіла, що мозок людини дуже допитливий, та разом з тим селективно запамятовує інформацію. Запорукою хорошої пам'яті є, в першу чергу, інтерес до справи. Якщо вам категорично не подобається читати, ви не покращите стан пам'яті, прочитавши книгу.

Також варто постійно давати мозку позитивні емоції та нові враження. Подорожі, знайомства з новими людьми, зміна діяльності допоможуть краще засвоювати інформацію.

Декілька простих порад допоможуть зберегти та покращити вашу пам’ять.

  1. Проводьте більше часу на природі та рухайтеся. Дослідження вчених показали, що прогулянки та заняття спортом покращують орієнтацію в просторі завдяки росту нервових клітин у відділі мозку, що відповідає за пам'ять.

  2. Пийте сік чорниці. Дослідження медичного центру штату Огайо показали, що за три місяці вживання корисного напою в людей похилого віку значно покращилася пам'ять.

  3. Пийте чай і каву. Напої допомагають зберегти ацетилхолін, який передає нервові імпульси в мозку.

  4. Більше магнію. Учені Университету Цинхуа в Пекині довели, що вживання багатих на магній продуктів покращує пам'ять. Вони радять щоденно вживати 100 грамів горіхів та вівсянку.

  5. Пишіть. Запам’ятовування інформації покращує письмо від руки. Робіть нотатки у блокноті, а не на телефоні.

 

Новини по темі