7 ефективних вправ для гарного пресу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Фітнес-тренер пропонує комплекс простих вправ для плаского животика.

Поділитися:

Елегантність жінки починається з підтягнутого животика. Так вважають більшість чоловіків. Але не лише худенькі і стрункі дівчата можуть мати гарний прес.

Фітнес тренери запевняють, що навіть дівчата з пишними формами, котрі регулярно роблять вправи для зміцнення відповідних м’язів, мають підтягнений, спортивний вигляд.

Крім того, качати прес ще й дуже корисно для здоров’я. Таке тренування сприяє постачанню внутрішних органів кров’ю, а відтак – корисними речовинами та киснем. Пам’ятайте, що підтягнутий живіт не тільки формує правильну поставу, покращуючи її вигляд, а й подовжує здоров’я всіх внутрішніх органів.

Правильні вправи для пресу (в дозволений період) гарно впливають і на здоров’я майбутніх мам. Вони  полегшують пологи та допомагають швидко повернутися у форму після них.

Фітнес-тренер Ксенія Литвиновапропонує простий та ефективний комплекс вправ для гарного пресу.

Качати прес потрібно всього 2-3 рази на тиждень. Споживати мінімум вуглеводів, і то – лише правильних. За умови регулярних тренувань та відповідного харчування, талія поступово буде зменшуватися, форми вирівнюватимуться, і з часом з’являться «куби», – коментує експерт.

КОМПЛЕКС ВПРАВ ДЛЯ ГАРНОГО ПРЕСУ

Після розминки (біг чи скакалка, 5-10 хв.).

1. Скручування.

З позиції «лежачи» (руки за головою) відриваємо лопатки від підлоги та робимо «підкручуючі» рухи.

15-30 разів, до появи легкого печіння у верхній частині живота.

2. Нахили в сторони.

З тієї самої позиції по черзі заводимо руки ближче до ступень. Намагайтеся концентруватися на м’язах преса, активувати їх, а не м’язи спини.

3. «Віяло».

Випрямляємо ноги в колінах. Руками міцно тримаємось за підлогу і ніби піднімаємося сходами нагору. Потім – розводимо ноги круговим рухом, і знову піднімаємось.

Якщо у вас часом болить поперек, робіть дещо спрощені вправи для пресу:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективний комплекс вправ для здорової спини

4. Підкручування.

Лежимо на килимку, міцно тримаємось за підлогу (ноги зігнуті в колінах та підняти вгору), робимо базові «підкручування». Стопами не торкаємось підлоги.

Повторюємо 8-10 разів.

5. Перекладання ніг.

Знову піднімаємо вгору ноги, зігнуті в колінах, та починаємо «перекладати» їх по черзі  у праву й ліву строни.

Повторюємо 8-10 разів.

В кого немає проблем зі спиною – випрямляємо ноги та робимо ускладнений варіант згаданої вище вправи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 простих та ефективних вправ для струнких ніг

6. Розтяжка.

З базової позиції планки – втягуємо живіт, стискаємо сідниці та виконуємо «гірку». Підтягаємо таз, задираємо прес на гору, затримуємось у положенні на 2-3 сек. та повертаємось у позицію планки.

4-8 разів буде достатньо.

7. Парні вправи на прес.

З позиції «сидячи одне напроти одного» (на спортивному килимку), ноги зігнуті в колінах та підняті на 90°. На вдосі «підтягаємо» коліна до себе та, на видосі, повертаючись, торкаємося ступень партнера.

Залишаємось у цій же позиції, притуливши стопи до стоп партнера. Руки витягаємо ближче до стоп та затримуємось на 1-2 хв. у цій позиції.

ПРОТИПОКАЗАННЯ ДО ВПРАВ ДЛЯ ПРЕСУ

- вагітність (1-й триместр),

- протрузії у спині,

- травми, забиття, переломи.

Новини по темі