Як безкоштовно отримати тест-смужки на визначення рівня глюкози: пояснення представниці МОЗ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як отримати безкоштовні тест-смужки для діабетиків: інструкція
Freepik

У "Сніданку з 1+1" надали інструкцію, як отримати тест-смужки для вимірювання рівня глюкози безкоштовно.

Поділитися:

Програму доступних ліків від МОЗ постійно розширюють. Хворі на діабет першого ступеня з 8 жовтня можуть отримати смужки для визначення рівня глюкози безкоштовно або за невелику доплату. У "Сніданку з 1+1"який виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube, про умови отримання допомоги розповіла заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет восени: перелік основних вітамінів

Статистика захворювання на діабет в Україні

На разі в Україні офіційно зареєстровано 900 000 хворих на діабет першого і другого ступеню, з них 200 000 — першого. Таким людям необхідно кожного дня використовувати глюкометр, у середньому на це йде по 5-6 смужок щоденно. Вартість середнього комплекту з 50 тест-смужок починається від 200 грн.

Як отримати безкоштовні тест-смужки для вимірювання рівня глюкози

1. Зверніться до лікаря первинної медичної допомоги чи ендокринолога задля обстеження.

2. Після підтвердження діагнозу лікар має виписати електронний рецепт. Наголошуємо, що рецепт має бути саме електронним, адже так МОЗ можуть краще контролювати витрати держбюджету. Необов'язково мати смартфон: смс з номером рецепта може прийти на кнопковий телефон. У разі, якщо хворий немає ніякого гаджета, можна взяти видруковану довідку від лікаря. Електронний рецепт не є обов'язковим для територій, на яких ведуть активні бойові дії.

3. По всій території України є близько 15 000 аптек, які реалізовують безоплатні тест-смужки. Про приналежність аптеки до програми можна дізнатися по спеціальній наліпці на дверях чи за гарячою лінією 1677.

4. В аптеці запропонують тест-смужки різних виробників. Чи потрібно буде доплачувати, залежить від виробника.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі