Як зміцнити імунітет восени: перелік основних вітамінів

Основні вітаміни для підтримки імунної системи
Freepik

Які вітаміни найкращі для зміцнення імунітету восени?

Поділитися:

З настанням холодів традиційно збільшується статистика захворювань по всій Україні. Щоб убезпечити себе та близьких, потрібно звернути увагу на ваше харчування та на наявність усіх потрібних корисних речовин у повсякденному раціоні. Дотримання нормального рівня вітамінів зменшить ризики стати жертвою інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон грипу та ГРВІ: джерела зараження, симптоми хвороби та профілактика

Ознаки авітамінозу

  • погіршення стану волосся та нігтів
  • слабкість
  • дратівливість
  • зниження апетиту
  • порушення режиму сну

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осіння депресія: причини та наслідки

Основні вітаміни для підтримання імунної системи

Вітамін С:  бере участь у виробленні колагену, що необхідно для кісток, зубів та судин, а також є перепоною для проникнення інфекцій. Джерела: буряк, цитрусові, квашена капуста, виноград, червоний перець.

Вітамін А: натуральний антиоксидант, що стимулює вироблення лейкоцитів та антитіл, які захищають тіло від інфекцій. Стимулює захисні властивості слизових оболонок. Джерело: морква, шпинат, броколі, гарбуз.

Вітаміни групи В: комплекс вітамінів, що посилюють захисні функції організму. В6 сприяє метаболізму та впливає на мозок і печінку. Його вдосталь у винограді, бананах, курятині, сирі, цільнозернових злаках. В2 важливий для енергетичного обміну та міститься в яйцях, молочних продуктах, бобових, імбирі.

Вітамін D: впливає на засвоєння кальцію, що зміцнює кістки. Знижує ймовірність захворювання на діабет, онкологію. Джерела: сонячне світло, лосось, шпинат, капуста, тунець.

Вітамін Е: антиоксидант, що запобігає руйнуванню клітин. Запобігає утворенню тромбів. Джерела: горіхи, олії, насіння.

Їжа

Фото: Freepik.com

Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1" про те, як розпізнавати фейкові новини:

Новини по темі