Як обрати генератор: корисні поради від "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як вибрати генератор для будинку — корисні поради
Freepik

Як підібрати генератор під свої потреби?

Поділитися:

У сучасному світі ми дуже залежні від електрики. Працюємо, відпочиваємо, харчуємося — все завдяки електронним девайсам. Проте, під час блекаутів ми навчилися компенсувати відсутність електрики завдяки різноманітним пристроям. За даними експертів, відмовлятися від генераторів не варто. Війна триває, тому важливо бути готовим до будь-якого розвитку подій . У "Сніданку з 1+1" розповіли, як підібрати генератор для дому та бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на електроенергію з 1 серпня: чого чекати

Різновиди генераторів

Генератор — пристрій, апарат або машина, що виробляє будь-які продукти, електроенергію або перетворює один вид енергії в інший.

Існують декілька видів генераторів:

  • бензиновий 
  • дизельний
  • газовий 
  • гібридний
  • інверторні

Як обрати генератор під свої потреби

►Бензиновий генератор – короткочасний пристрій, який закриє локальне питання. Він дозволяє зарядити деякі пристрої та приготувати їжу. З усіх видів, цей буде найдешевшим. Вартість бензинових генераторів потужністю 1,5-3 кВт стартує від 16-18 до 30 тисяч грн.

►Дизельний генератор працює постійно. Його найчастіше використовують бізнеси та підприємства, адже він покриває довготривалі задачі. 

"Хороший дизельний генератор на 3 кВт, певно, буде коштувати від 30 тисяч і вище", — попереджає про високу вартість пристрою експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію у спеку: поради спеціалістів

Для домашніх потреб спеціаліст радить інверторний генератор. Мінімум затрат, максимум якісного електричного струму. Водночас електротехнік застерігає, що цей вид генератора підходить не для всієї техніки:

"Якщо у вас є чутлива техніка, то краще не ризикувати". 

Варто звертати особливу увагу на ціну пристрою, адже цей факт може стати показником якості. Як стверджує експерт, ціна може відрізнятися на 1,5-3 тисячі. Купуючи генератор, пам’ятайте – продавець обов’язково має надати вам гарантійний талон на покупку товару. 

Дивіться "Сніданок з 1+1" щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі