Як обрати свіжу курятину: пояснили в "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно вибирати куряче м’ясо: поради експерта
Freepik

В ефірі "Сніданку з 1+1" розповіли, як розпізнати несвіжу курятину в магазині.

Поділитися:

Декілька днів тому в Солом’янському районі Києва стався інцидент: при розвантаженні товару для м’ясного магазину працівники впустили піддон з м’ясом на землю, потім зібрали товар з асфальту та занесли до магазину. Що робити, якщо на ваших очах відбулося порушення санітарних норм, та як не помилитися у виборі свіжої курятини? Про це у студії ранкового шоу "Сніданок з 1+1" розповів Костянтин Грубич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти смак та аромат свіжої зелені в холодильнику

Експерт зазначає, за таких умов порушення санітарних споживач може подати скаргу до Держпродспожив служби та територіальних органів.

"Понад 350 підприємців за останній рік були покарані гривнею. А один штраф у подібному випадку сягає 150 тисяч гривень", — розповідає спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила харчування у спеку: що їсти та скільки пити влітку (радить дієтолог)

Як правильно обрати свіже куряче м'ясо

►Посвітіть ліхтариком з телефону на м’ясо. Річ у тім, що у багатьох сучасних вітринах є "апетитне" світло, яким навмисно прибирають можливі візуальні недоліки. З власним ліхтариком ви зможете переконатися у якому насправді стані знаходиться той чи інший шматок.

►Перевірте запах. Перед цим експерт рекомендує зробити ковток води — так ми промиваємо слизову, і наші рецептори стають чутливішими.

►Зверніть увагу на пружність. Одягніть рукавичку та натисніть на шматок: якщо вм’ятина не вирівнюється — таке м’ясо брати не варто.

►Найкраще купувати курятину в сертифікованих місцях та у вакуумному упаковуванні.

Ранок зі "Сніданком з 1+1" – це свіжі актуальні новин та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі