Як українським дітям-біженцям продовжити вчитися онлайн в Україні і ходити в школу за кордоном: у «Сніданку з 1+1» роз’яснення від МОН

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Навчання в умовах війни: чи можна буде одночасно вчитися в українській школі онлайн і за кордоном?
freepik.com

Чи можливо буде паралельно вчитися в українській школі онлайн та за кордоном у місцевій школі? Розповіли у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Наближається початок нового навчального року, але ще багато українських біженців через війну залишаються за кордоном. Чи зможуть діти вчитися паралельно в українській школі онлайн та за кордоном у місцевій школі? Про це розповіли у "Сніданку з 1+1". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпека-соціалізація-знання: у «Сніданку з 1+1» говорили про пріоритети для батьків, коли діти йдуть до школи в умовах війни

Генеральний директор директорату дошкільної та шкільної освтіи МОН Олег Єресько розповідає:

"У МОН відправили запит до МЗС, щоб у країнах, де діти обов'язково мають навчатися за очною формою, нашим дітям дозвоили вчитися у дистанційних школах за українськими стандратами. Також ми підготували відповідні офіційні листи і будемо відправляти їх на наступному тижні до міністрів освіти країн, де перебувають українські діти, щоб вони розглянули таку можливість і сприяли здобуттю дистанційної освіти в Україні".

Зокрема такий лист буде направлено і в Німеччину, наголосив пан Єресько, адже там чи не найбільш жорсткі вимоги щодо обов'язкового відвідування дітьми місцевих шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Wi-Fi в укриттях: в українських школах з 1 вересня обіцяють швидкісний інтернет у бомбосховищах (подробиці від Мінцифри)

Про результати цього офіційного листування у МОН обіцяють оперативно повідомляти, адже 1 вересня вже зовсім скоро. А яким же чином повернутися до навчання в українській школі, якщо дитина вже повернулася в Україну? Олег Єресько розказує:

"Процедура повернення в український навчальний процес досить проста: треба лише виписка оцінок з іноземної школи. Також нічого страшного, якщо немає можливості взяти таку виписку: можна буде пройти за індивідуальним графіком певні контрольні процедури і отримати оцінки з різних предметів в українській школі, а далі спокійно продовжити навчання".

Детальніше про це дуже важливе для багатьох батьків і дітей питання дивіться у відео:

Новини по темі