Wi-Fi в укриттях: в українських школах з 1 вересня обіцяють швидкісний інтернет у бомбосховищах (подробиці від Мінцифри)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Інтернет у школах буде навіть у бомбосховищах: подробиці проєкту Wi-Fi в укриттях
freepik.com

В укриттях українських шкіл вже з 1 вересня обіцяють швидкісний інтернет. Про це у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Вже менше ніж за місяць розпочнеться новий навчальнйи рік в Україні. Якщо в школі буде підготовано укриття відповідно до всіх встановлених норм, навчання має розпочатися в очній формі. Сьогодні Мінцифра заявила про запуск проєкту "Wi-Fi в укриттях", покликаного забезпечити доступ до швидкісного інтернету в шкільних сховищах. Подробиці у "Сніданку з 1+1" розповів керівник розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації України Андрій Набок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сніданку з 1+1» міністр освіти Шкарлет розповів, як відбуватиметься навчальний процес із вересня

Питання забезпечення швидкісного інтенету у шкільних бомбосховищах вкрай актуальне, оскільки Wi-Fi забезпечить можливість батькам спілкуватися з дітьми під час повітряної тривоги. Це значно знизить рівень тривожності, коли дитина йде до школи під час війни та ризику ракетних обстрілів, який поки існує по всій території України. Андрій Набок розповідає:

"Ми запускаємо проєкт "Wi-Fi в укриттях". Першочергово плануємо покрити заагальноосвітні заклади: школи, гімназії, ліцеї. Згодом дитячі садки та ПТУ".

Яким чином буде працювати цей проєкт і хто в ньому буде задіяний? Посадовець розказує:

"Ми створили зручну електронну форму для управлінь освіти на інтернет провайдерів. на цьому тижні всі управління освіти та провайдери отримають запрошення від Мінцифри заповнити електронну форму, де вони нададуть всю необхідну інформацію. Ми їх скоординуємо, домовимося з постачальниками про обладнання, а з провайдерами про виконання необхідних робіт. Школи будуть підключатися до інтернету в укриттях безкоштовно: проєкт реалізується на донати виробників обладнання та інтернет провайдерів".

Детальніше про те, як долучитися до проєкту Мінцифри "Wi-Fi в укриттях", читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як буде організовано навчання в школах з вересня та що повинно бути зроблене для безпеки дітей (коментує освітній омбудсмен)

Андрій Набок повідомляє, що Wi-Fi буде проведено в сховищах всіх українських шкіл, які підтвердять з 1 вересня готовність до офлайн-навчання. Детальніше про це дивіться у відео:

Новини по темі