Корисні поради по догляду за взуттям взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Читайте, як захистити свою улюблену пару чобіт в зимовий період.

Поділитися:

У програмі «Сніданок з 1+1» професійний взуттєвий майстер поділився секретами того, як захистити свою улюблену пару чобіт в зимовий період.

Прихід зими – це завжди купи снігу, ожеледиця, а ще білі розводи на взутті. Вони виникають через сіль, якою посипають дороги та тротуари. Саме за допомогою неї працівники комунальних служб борються зі слизькими дорогами взимку.

Дивіться також: За якими критеріями вибирати зимове взуття.

Проте така технічна сіль здатна нашкодити вашим чоботям. Суміш, якою посипають вулиці, разом зі снігом надзвичайно шкідливі для взуття.

Технічна сіль викликає пересихання шкіри, появу тріщин і подальше руйнування виробу.

Соляні розводи – небезпечні для шкіри на взутті. Особливо для замші чи набуку. Полірована шкіра більш стійка, - каже взуттєвий майстер.

Проте, щоб ваші чоботи довше слугували, важливо правильно за ними доглядати. Ні в якому разі не можна сушити взуття на батареї, адже так воно втрачатиме свою форму.

Читайте також: Яке взуття в моді восени 2016: поради Андре Тана.

Професіонали рекомендують придбати спеціальні кедрові утримувачі, які будуть втягувати вологу. Також необхідно придбати спеціальний захисний крем або спрей на основі воску. Такий розчин потрібно наносити на відстані 15 см на підошву, підбори і на саму поверхню взуття.

За допомогою такого спрею ви убезпечите себе від солі та різних реагентів, які існують у нас на вулиці, - каже експерт.

Наразі подібні захисні засоби для взуття коштують від 100 до 350 грн. Такої пляшечки може вистачити на всю зиму.

Проте не менш дієвими є і народні методи. Для того, щоб захистити ваше взуття від соляних розводів, потрібно змастити його олією льону або рициновою олією, які в аптеці коштують не більше 50 грн.

Нагадаємо, не так давно експерт «Сніданок з 1+1» розповіла, як швидко і легко висушити взуття.

Новини по темі