Як відважний студент-медик лікував людей у Харківському метро: історія у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як студент-медик рятував людей в метро у Харкові — Сніданок з 1+1

Історія 23-річного студента Сергія Алхімова, який лікував людей у метро в Харкові в перші місяці повномасштабної війни.

Поділитися:

На момент повномасштабного вторгнення 23-річний Сергій Алхімов перебував у Харкові, де навчався на п'ятому курсі медичного університету. Студент-медик став лікарем і рятівником життів одразу для тисячі людей, які ховалися в метро. Історія хлопця — в "Сніданку з 1+1", що виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народжувала в окупованій Бучі під обстрілами: як зараз живе Ганна Тімченко з донькою (історія у "Сніданку з 1+1")

Коли росія розпочала масований артобстріл міста, Сергій разом зі своєю сусідкою зібрав речі та відправився в метро, де й розгорнув медичний пункт. Там отримували допомогу тисячі людей протягом кількох місяців.

"Це була одна з найорганізованіших станцій Харківського метрополітену. Спочатку я думав, що це буде ненадовго: п'ять днів пройшло, тиждень, два. Я розумію, що це реальність, що це не якась фантастика. В кінці у нас там вже була майже квартира. Ми перенесли все метро, тому що треба було якось жити", — пригадує Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Була на Азовсталі, в Оленівці й в найжахливіших колоніях росії: історія прикордонниці Аліни Паніної в "Щоденниках війни"

Він був єдиною людиною на станції з медичною освітою, один медик на понад тисячу харків'ян, які жили на платформі.

"В березні було -15 в метрополітені, температура дуже опустилася. І коли ти спиш на холодному граніті, хворіють всі. Я вирішив організувати медпункт. Мені трохи допомогло, що в мене була військова кафедра. Ми там вивчали організацію медичного забезпечення військ. Спочатку ліки просто приносили люди, які жили на станції. У мене був закуточок у вагоні, де я приймав пацієнтів, видавав ліки. Потім ліків ставало більше. Я підійшов до керівництва станції. Кажу: "Мені потрібна якась окрема кімната". Раніше це було сміттєсховище, скажу чесно. Ми там прибрали, зробили полички, розклали ліки по групах. У мене був свій окремий, справжній кабінет — кабінет підземного лікаря", — ділиться медик.

Але найскладніший день для Сергія стався у травні 2022 року, коли приліт був у 10 метрах від входу до їхньої станції метро. На той момент хлопець вже розформував медпункт і випадково спустився в підземку за декілька хвилин до вибуху. Дивіться історію відважного медика Сергія Алхімова просто зараз:

Новини по темі