Як захистити губи від морозу: дієві поради у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У "Сніданку з 1+1" пояснили, як доглядати за губами взимку.

Поділитися:

Морозна погода негативно впливає на нашу шкіру, і губи — не виняток. Чимало людей страждають на сухість та потрісканість губ у зимовий період. Як захистити шкіру від холодів? На що звертати увагу при виборі бальзаму? На ці та інші питання відповіла професорка дерматології Марина Анфілова у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 правила ефективного догляду за шкірою взимку: поради косметологині

Як захистити губи від морозу

Незалежно від статті, губи всіх людей однаково вразливі до екстримальних температур. Тому і чоловікам, і жінкам, а також дітям варто використовувати захисні засоби. Найпопулярніше та найпростіше рішення — бальзам. Експертка радить купувати його в аптеці, адже там гарантія якості вища. 

"Якщо ви за пів години до того, як вийти на мороз, нанесли зволожувальний захисний засіб на губи, всі ці відчуття неприємні, які виникають під впливом низьких температур, будуть вас турбувати набагато менше", — коментує Марина Анфілова.

Важливо нанести бальзам хоча б за 20 хвилин до виходу, щоб шкіра встигла поглинути засіб. У протилежному випадку речовина може просто кристалізуватися на ваших губах під впливом температури.

Окрім захисних засобів, варто дотримуватися балансу води в організмі та режиму харчування. Попіклуйтеся і про своє ментальне здоров'я: обкусані губи можуть свідчити про стрес. 

Бальзам

Фото: Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою рук взимку: 7 правил, які врятують у мороз

Чи справді шкідливо часто наносити бальзам для губ

Існує думка, що часте використання бальзаму для губ перешкоджає шкірі самій відлущуватися, а тому це шкідливо. Експертка зазначає: це міф. Бальзам можна і треба використовувати стільки, скільки цього потребує ваша шкіра.

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна".

Новини по темі