3 правила ефективного догляду за шкірою взимку: поради косметологині

Як доглядати за шкірою взимку: поради косметолога
Unsplash

У "Сніданку. Вихідний" косметологиня пояснила, яким має бути зимовий догляд за шкірою.

Поділитися:

Людська шкіра стає особливо вибагливою та вередливою взимку. Як вберегти обличчя від шкідливого впливу морозу, розповіла експертка, косметологиня із більш ніж 30-річним досвідом, Олена Романова у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою рук взимку: 7 правил, які врятують у мороз

Чому шкіра взимку більш вразлива

Обличчя — це єдина частина тіла, яку ніколи не закривають. Через це вона сильніше реагує на різкі перепади температур, коли заходимо знадвору у тепле приміщення чи навпаки. Також негативний вплив має висока сухість повітря через опалення.

Як доглядати за шкірою взимку

1. Увечері наносьте багато зволоження.

2. Зранку вмийтеся звичними засобами. Нанесіть тоніку, потім сироватку. Ефективним буде засіб із цірамідами — білками, що зберігають вологу. Наступним шаром нанесіть живильний крем із великим вмістом ліпідів. Останнім має бути СПФ: його варто використовувати цілий рік, а не лише влітку.

"Завдяки цьому догляду ми запобігаємо передчасному руйнуванню та старінню", — запевняє експертка.

3. Якщо ви довго перебуваєте на вулиці, у пригоді стануть спеціальні креми від вітряної погоди, емоленти. Шкіра їх не поглинає — вони виконують функцію захисного шару. Цей засіб обов'язково потрібно змити, коли повертаєтеся додому. 

"Чоловікам креми потрібні не менш ніж жінкам... У першу чергу ми говоримо не про красу, а про здоров'я", — стверджує косметологиня.

Шкіра

Фото: Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою обличчя у холодну пору: 2 поради + 3 маски

Що не можна використовувати для догляду за шкірою взимку

Експертка радить відмовитися від скрабів у холодну пору. Вони руйнують шкіру, завдають мікротравм, через що обличчя швидко реагує на холод та погано сприймає креми.

Як захистити шкіру взимку? Дотримуйтесь цих правил зимового догляду зі "Сніданку. Вихідний", що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube: