Як доглядати за шкірою рук взимку: 7 правил, які врятують у мороз

Зимовий догляд за руками - головні правила
Фото: Freepik

Попереджуємо сухість та лущення.

Поділитися:

Холод завдає дискомфорту і є справжнім випробуванням для нашої шкіри. У зимовий період вона швидше стає сухою, страждає від зневоднення і подразнень, а, до всього, ще й починає лущитися. Щоб захистити свої руки від лютих морозів і подовжити молодість шкіри, потрібно бути у всеозброєнні. Беріть на замітку прості, але дієві правила догляду за шкірою рук взимку.

Щадне мило

ПАР (поверхнево-активні речовини) в складі мила для рук посилюють сухість шкіри. Віддавайте перевагу продуктам, які містять натуральні компоненти. Крім того, після миття руки треба витирати рушником, а в громадських місцях — сухими серветками. Ніяких автоматичних сушарок.

«Зимовий» крем

Правильний засіб для догляду за руками взимку можна визначити навіть на дотик. Консистенція звичайного зволожуючого крему — легка, гелеподібна і трохи прохолодна. Вам же потрібно знайти продукт з високим вмістом (70-75%) масел і жирів — щільний, насичений, оксамитовий.

Суть в тому, щоб створити на поверхні шкіри рук невидимий механічний бар'єр, який тонкою плівкою перешкодить пересиханню, обмороженню і зневодненню. Зверніть увагу на склад: добре, якщо в ньому буде гліцерин, пантенол, олії (наприклад, жожоба або карите), вітаміни А і Е.

Як доглядати за шкірою рук взимку

Зволожуйте... повітря

Саме підігріте обігрівачами повітря буквально витягає вологу з рук. Врятувати ситуацію можна без спеціального обладнання. Просто поставте поруч з батареєю невелику ємність водою.

Вітаміни та водний баланс

Брак свіжих овочів і фруктів разом з відсутністю сонця підвищують потребу організму у вітамінах і корисних речовинах. Це також стає причиною лущення рук взимку. Раз на рік, якраз в холодний період, варто пропити курс вітамінно-мінеральних препаратів. А кожен день (і не тільки взимку) — не менше 1,5 л води.

Як доглядати за шкірою рук взимку

Пальчатки і рукавиці

Важливо не лише утеплити руки, але й підготувати їх до зміни температури. За 30 хвилин до виходу з дому нанесіть захисний (не просто зволожуючий і не просто живильний) крем.

Домашні процедури

Підійдуть маски, обгортання або ванночки з маслами. Добре працюють домашні засоби, приготовані на основі яєчних жовтків, меду, лляної чи кокосової олії. Можна навіть просто змішати ці інгредієнти, розподілити по шкірі рук і вдягнути бавовняні рукавички. Сідайте дивитися серію улюбленого серіалу, а через півгодини змийте маску і закріпіть результат кремом.

Як доглядати за шкірою рук взимку

Догляд за нігтьовою пластиною

Якщо на ваших нігтях зараз немає покриття, протріть їх свіжовичавленим лимонним соком. Просто змочіть в невеликій кількості ватний диск і добре обробіть кожен палець. Це зміцнить, захистить, а за необхідності — прискорить відновлення нігтів. Повторюйте раз на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою обличчя у холодну пору: 2 поради + 3 маски

Чому взимку шкіра частіше зневоднюється і що з цим робити? Дивіться сюжет у "Сніданку з 1+1", що виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube.

Новини по темі