Як заробляти 10 тис. грн щомісяця в декретній відпустці

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Поради експерта: Де знайти заробіток молодій мамі

Поділитися:

У програмі «Сніданок з 1+1» експерт із працевлаштування Тетяна Пашкіна розповіла, які вакансії існують на ринку праці для жінок в декреті та на що молодим мамам слід звертати увагу під час пошуку роботи.

Читайте також: Якість і ціна пологів в Україні і за кордоном

Обираючи спосіб підзаробітку кадровики радять жінкам реально оцінювати власні сили і можливості, адже графік молодої мами напряму залежить від графіка малюка.

З ЧОГО ПОЧИНАТИ

Перед тим, як шукати роботу, потрібно чітко зрозуміти свої цілі. Якщо жінка хоче повернутися до колишньої професії, якою вона володіла до декрету, десь за 3-6 місяців до виходу з відпустки по вагітності потрібно промоніторити ринок праці, що пропонують роботодавці.

Також потрібно дивитися, наскільки робота відповідає вашим можливостям. Можливо, деякі знання чи навички у певній галузі потрібно буде оновити.

Жінка має надолужити усе, що вона пропустила під час декретної відпустки, - запевняє Тетяна Пашкіна.

Коли мама виходить із декретної відпустки, вона повинна розраховувати ще й свій сімейний бюджет та додаткову підтримку з боку родичів.

У молодої мами має бути прикритий тил. Наприклад, бабуся чи няня, яка зможе доглядати за дитиною в екстреній ситуації, - переконує експерт із працевлаштування.

ВІДДАЛЕНА РОБОТА

Одним із найрозповсюдженіших варіантів для жінок в декреті є віддалена робота. Більша частина з них або на телефоні, або на комп’ютері.

На сайтах в інтернеті можна знайти безліч таких вакансій. Заробітна платня може виплачуватися у цьому випадку за години роботи або за результат, - зазначає Тетяна Пашкіна.

Вид роботи залежить від кваліфікації жінки. Наприклад, є прості роботи, такі як у контакт-центрі чи диспетчерській. Якщо ж говорити про більш серйозний заробіток, то це може бути інтернет-маркетинг чи написання статей.

Якщо людина володіє іноземною мовою, то вона може заробляти до 10-15 тис. гривень на місяць. Якщо займається SMM-маркетингом чи програмуванням, то цифру можна подвоїти, - каже експерт.

НЕПОВНИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ

Є також варіант роботи з  неповним днем в офісі. Працювати таким чином можна, приміром, маркетологом, бухгалтером чи юристом.

Такі жінки можуть працювати над проектами на невеликих підприємствах, там, де на повний день спеціаліст не потрібен або компанія не може собі цього дозволити, - говорить Тетяна Пашкіна.

ВЛАСНИЙ МІНІ-БІЗНЕС

Дуже популярною серед жінок, які нещодавно народили, є ручна робота. Для цього можна займатися кулінарією, вишиванням, плетінням тощо. Свої роботи можна розрекламувати та перетворити у невеликий бізнес.

Є навіть спеціалізовані сайти, де можна виставити свою продукцію та продавати її, - запевняє експерт із працевлаштування.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 порадили, як правильно економити електроенергію.

Новини по темі