Як зволожити шкіру під час спеки: поради косметолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як доглядати за шкірою під час спеки — поради косметолога
Freepik

Секрети догляду за обличчям влітку: які засоби шкодять здоров'ю шкіри.

Поділитися:

Спека — серйозний виклик для здоров'я шкіри. Як правильно доглядати за шкірою обличчя в літній період та якими засобами користуватися не варто. Про це розповіла косметолог Світлана Сокуренко в "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти здоров’я шкіри та швидко привести її в порядок після безсонної ночі: поради лікаря-косметолога

Чим загрожує спека стану шкіри

"Під час нагрівання в нас активно розкриваються пори. Шкіра стає більш роздратованою, зневоднюється. Як би це парадоксально не звучало, тобто на поверхні вона вся покрита водою, але вона зневоднена. Це відбувається за рахунок терморегуляції. Щоб ми почували себе комфортно, наш організм не нагрівався, наша шкіра виробляє надлишок підшкірного сала і поту. За рахунок цих обмінних процесів ми залишаємося в сталій температурі, але наша шкіра стає роздратованою і чутливою. Якщо в нас є схильність до запальних елементів, цей процес пришвидшується. Наприклад, був один прищик, а наприкінці дня з'являється п'ять. Також загрозою є ультрафіолет", — пояснила косметологиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому з’являються пігментні плями на обличчі і як їх позбутися

Як захищати шкіру під час спеки

►Найкраще — не перебувати під час спеки на вулиці. Якщо ж не виходить, то можна використати натуральні, бавовняні або паперові серветки. Скласти серветку в декілька разів і обережно промочити стратегічні місця обличчя, які вкрилися потом. Це так звана T-зона та потилиця.

►Термальну воду наносимо завчасно вдома у невеликій кількості. Користуватися засобом на вулиці при температурі понад 30° не рекомендується, це лише зневоднить шкіру і призведе до її пошкодження. Перед виходом на вулицю обов'язково нанести сонцезахисний крем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети безпечного схуднення (поради дієтологині у "Сніданку з 1+1")

Вороги шкіри влітку

На стан шкіри особливо впливають засоби, якими ми користуємося для догляду:

  • не можна торкатися до обличчя брудними руками;
  • не рекомендується використовувати косметику з ретиноїдами та кислотами;
  • не варто користуватися скрабами;
  • шкідливий надлишок термальної води та багатошаровий макіяж.

Новини по темі