Алла Мазур відзначає день народження: ведуча в ексклюзивному інтерв'ю Сніданку з 1+1 розповіла про виклики долі, 16-річного сина та де черпає натхнення

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Алла Мазур святкує день народження: історія життя та кар'єри відомої ведучої
allamazurofficial/Instagram

Алла Мазур в ексклюзивному інтерв'ю Сніданку з 1+1 розповіла про початок своєї кар'єри, улюблене хобі та мрії

Поділитися:

Сьогодні свій день народження святкує відома українська тележурналістка, авторка програми ТСН. Тиждень та незмінна ведуча марафону Єдині новини та YouTube-каналу ТСН — Алла Мазур. Її голос вже впізнають мільйони людей, адже майже понад 40 років свого життя вона присвятила телебаченню та провела тисячі спецвипусків і ефірів. 

Але з чого почалася кар'єра відомої ведучої та з якими викликами долі їй довелось зустрітись? В ексклюзивному інтерв'ю Сніданку з 1+1 Алла Мазур розповіла про що вона мріє, чим надихається та за що вона найбільше вдячна долі.

Перші кроки в журналістиці

Алла Мазур народилася в селі Зіньків на Хмельниччині. Вчилася вона на відмінно і вже в старших класах навіть писала статті до районної газети та була репортером шкільного радіо. Цей шлях і привів її на факультет журналістики Київського державного університету, де вона обрала спеціалізацію — радіо.

Алла Мазур
Скриншот/Сніданок з 1+1

Свою кар’єру Алла почала у 1987 році на Українському радіо, де й пропрацювала 6 років. Саме там вона отримала свій перший досвід прямого ефіру, проведення якого довіряли тоді лише найдосвідченішим журналістам. До речі, тоді вона була наймолодшою ведучою в команді. 

«Головний редактор тоді запитав мене: «Ну як, хвилюєшся?». А я, власне, не думала про це. Я зрозуміла, що є завдання і його треба виконати. Хоча, звісно, хвилювалася», — згадує Алла Мазур.

Перший випуск ТСН

Алла Мазур ТСН
1+1 media

У 1993 році продюсери телеканалу УТ-1 запросили Аллу Мазур на телебачення, а вже у 1997 році вона провела перший випуск новин на новоствореній програмі ТСН каналу 1+1. З того моменту Алла Мазур і стала головним обличчям новин, а згодом і авторкою проєкту ТСН. Тиждень, яким займалась десятки років.

Алла Мазур залишалася на екрані навіть у найважчі моменти для країни. Вона провела безліч спецвипусків у часи Помаранчевої революції, Революції гідності та під час початку війни на сході України. Зараз на стінах її редакції — листи від українських військових, від глядачів та сувеніри з фронту, зокрема гільза, подарована бійцями батальйону Поліські вовки, яка для неї дуже цінна.

Алла Мазур
Скриншот/Сніданок з 1+1

За всі роки роботи Алла Мазур не вийшла в ефір лише одного разу — у 2019 році, коли боролася з онкологією. Вона стала прикладом для багатьох українських жінок та надихнула не боятися хвороби, а навпаки закликала перевіряти своє здоров'я у лікарів вчасно.

Найбільша радість для Алли — це допомагати іншим. Рік тому вона ініціювала збір коштів на порятунок військового Богдана Панчука, який зараз уже повернувся до своєї бригади. За її словами, для неї це стало найкращим подарунком до дня народження.

Попри свою зайнятість, Алла Мазур знаходить час і для свого улюбленого хобі — читання, хоч робить це здебільшого вдома, адже, зізнається, що на вулиці її постійно впізнають.

«Інколи треба почитати просто вдома і в тиші, навіть син мене не чіпає, коли я читаю», — зізнається з посмішкою ведуча.

Алла Мазур

Секрет успіху Алли Мазур

Алла Мазур зізнається, що робота допомагає триматися у формі, але найбільше ресурсів все ж дає сім'я. Її син Артем, якому вже 16, часто знайомить маму з новою музикою:

«Він знайомить мене із сучасною музикою, він любитель репу. У нас дуже різні музичні смаки. Музика мені подобається різна, але я люблю класику, особливо Вівальді. Ще у нас є одна спільна любов — наші двоє котиків. Мусик і через рік до нього додалася киця Ася. Така в нас весела компанія».

За словами Алли Мазур найбільша цінність у її житті — це родина, а також:

«Це чудові люди з якими я живу поряд у своїй рідній, улюбленій Україні. Це наші фантастичні захисники, невтомні волонтери, медики, рятувальники, вчителі. Це мої колеги, які так само працюють вдень і вночі, розуміючи важливість нашої роботи. Зараз я маю чітке відчуття з яким прокидаюсь кожного ранку — ми обов'язково переможемо».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Все, що можеш — зроби сьогодні»: Алла Мазур у свій день народження назвала правила життя, яким її навчила велика війна і зізналася, про що мріє найбільше

Новини по темі