Сенсаційне відкриття: вчені назвали оливки альтернативою оземпіку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Оливки для схуднення: вчені зробили сенсаційне відкриття і розповіли про їх здатність зменшувати апетит

Поділитися:

Популярний препарат проти діабету — Оземпік, який набув резонансного розголосу через його використання світовими зірками для схуднення скоро вже буде мати альтернативу. Вчені зробили сенсаційне відкриття — можливо, Оземпік вже вам не знадобиться, якщо у вас є оливки. Про це розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Як Оземпік пов'язаний з оливками

У той час, як світові знаменитості продовжують зловживати Оземпіком не за його прямим призначенням, вчені знайшли в оливках речовину з подібною до нього дією проти ожиріння. Йдеться саме про еленолеву кислоту. За спостереженнями науковців, вона міститься в оливках та як виявилось здатною:

  • зменшувати апетит;
  • знижувати ступінь ожиріння;
  • тримати у нормі рівень цукру.

Еленолева кислота настільки ж ефективно запобігає розвитку цукрового діабету та ожиріння у мишей, як і спеціальні речовини — ліраглутид і метформін, які зараз використовують для лікування діабету. Щоправда, в якій кількості потрібно споживати оливки, щоб отримати бажаний результат ще невідомо, адже дослідження тривають.

Поки це перевірили лише на мишах, але якщо ефективність сполуки доведуть і для людей, то вона стане природною альтернативою у боротьбі з цукровим діабетом другого типу та ожирінням. У мишей з викликаним дієтою ожирінням вживання еленолевої кислоти знижувало накопичення жирів у печінці та запобігало збільшенню її маси. Тобто, вживання Оземпіку хворі на діабет зможуть замінити на споживання оливок.

Що таке Оземпік

Оземпік — це препарат, який призначений для лікування цукрового діабету, проте значної популярності йому надали розповіді світових знаменитостей, які використовували його не за призначенням, а у своїх цілях. Насамперед — для схуднення. У TikTok хештег #Ozempic було переглянуто понад 273 мільйони разів, при цьому люди по черзі висловлювали шок від нібито спричиненої ліками втрати ваги та обмінювалися історіями про побічні ефекти. За останніми даними, в Україні препарат не зареєстрований, проте й у нас його можна придбати неофіційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Препарат проти діабету чи новий метод швидкого схуднення: що таке Оземпік та в чому його небезпека

Новини по темі