Препарат проти діабету чи новий метод швидкого схуднення: що таке Оземпік та в чому його небезпека

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Оземпік та його небезпека: все, що ми знаємо про препарат проти діабету, який використовують для швидкого схуднення світові зірки
Freepik

Оземпік та його небезпека: все, що ми знаємо про препарат проти діабету, який використовують для швидкого схуднення світові зірки та деякі українці

Поділитися:

Чимало людей мають на меті схуднути без виснажливих тренувань та жорстких дієт. Проте швидкість такого методу схуднення не завжди дорівнює її якості. Тож мало хто задумується над тим, наскільки безпечно це може бути для здоров’я. Останнім часом великої популярності в соцмережах серед ін’єкцій для схуднення набуває препарат Оземпік. Та чи призначений він для цього? Детальніше про це розповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Що це за препарат

Оземпік — це ліки, які використовують для лікування діабету. Ін'єкції препарату допомагають знижувати рівень глюкози в крові. Проте споживачі цього лікарського засобу знайшли йому ще одне застосування.

Позаяк вести здоровий спосіб життя, займатися спортом і правильно харчуватися – це довготривалий шлях, на який не всі згодні, Оземпік набув широкої популярності. Насамперед через те, що від препарату довго не хочеться їсти й можна навіть пропускати прийоми їжі, а отже – пришвидшити процес схуднення. 

З чого все почалось

Одразу після випуску ліків у 2017 році у соцмережах розпочався певний тренд – світові знаменитості почали користуватись ін'єкціями задля стрімкого схуднення. Поступово з Голлівуду популярність Оземпіку, як чудодійної пігулки для схуднення прийшла і до нас. 

Проте, якщо дехто використовує цей препарат для схуднення, інші навпаки — коли є проблеми зі здоров’ям. Своїм досвідом лікування та схуднення на Оземпіку ділиться і косметологиня із Харкова Ірина. Вона зазначає, що скинути зайві кілограми для неї не просто забаганка, адже після виявлення у жінки підвищеного рівня цукру та ожиріння третього ступеня, ендокринолог запропонувала їй позбутись зайвих кілограмів завдяки ін'єкціям.

Цей препарат допомагає тільки тоді, коли дійсно є проблема. Я зверталася до ендокринолога з яким ми пройшли повне обстеження — це було УЗД всіх внутрішніх органів, тобто всі аналізи, які могли вказувати на ті чи інші хвороби, — ділиться Ірина.

Чи безпечний Оземпік

Згідно з записом у Державній службі з лікарських засобів, Оземпік офіційно зареєстрований в Україні, як ліки проти діабету. І приймати його потрібно лише під наглядом лікарів, тобто думка про самолікування та схуднення за його допомогою може мати за собою чимало наслідків.

Ендокринологиня Яна Саєнко каже, що Оземпік тимчасово не завозять в Україну, тобто зараз офіційно купити препарат не можна. До того ж вона застерігає не приймати препарат лише заради схуднення, адже це може мати за собою багато негативних для вашого здоров'я наслідків.

Наприклад, як нудота, диспепсичні розлади, але є і така побічна дія, яка розвивається дуже рідко — це гострий панкреатит. Іноді можуть зустрічатися, як описано в інструкції до препарату побічні дії з боку серцево-судинної системи, нервової системи. 

Варто пам’ятати, що шлях до красивої фігури — це не завжди препарати та ін’єкції. Раніше ми розповідали про те, які харчові звички допоможуть вам безпечно схуднути без шкоди вашому здоров’ю. Читайте про це на сайті 1plus1.ua.

Раніше у Сніданку з 1+1 ендокринолог розповіла, чи безпечний Оземпік під час схуднення.

Новини по темі